Cum s-a văzut imaginea Rusiei la G20? Mai este Ucraina creditată ca o forță viabilă?

de Florian
0 Comentariu 19 views

O spun din capul locului, titlul nu este unul în stil „putinist” și nici în stilul lui Tucker Carson. Personal nici înainte de 24 februarie 2022 nu eram un fan al Ucrainei din cauza relelor tratamente aplicate românilor care trăiesc în Ucraina. Asta nu înseamnă că eu cred că războiul ar trebui să regleze diferende între state. Sunt istoric și știu și Pactul Briand-Kellog și Acordul Final al OSCE de la Helsinki, 1975.

Întrebările din titlu sunt determinate de faptul că Summitul G20 nu a condamnat atacul Rusiei asupra Ucrainei, așa cum spera Ucraina. Deși Vladimir Putin este urmărit penal internațional de TPI de la Haga, iată că „greii” lumii nu au acuzat Rusia.

Cât privește a doua întrebare, eu as fi putinist dacă ar fi putinist și numărul 1 din ierarhia militară americană, generalul care a spus, așa cum am arătat ieri, că Ucraina mai poate spera la ofensiva aceea de care tot vorbește cel mult 30-45 de zile, fiindcă a venit toamna iar iarna rusească are prostul obicei să apară și prin octombrie. Se știe cum s-au „fript” Napoleon în 1812 și Hitler în 1941-1942 în stepele rusești.

Așadar, Occidentul începe ușor-ușor să reevalueze situația din Ucraina. Un prim semnal este acela al întârzierii livrării tancurilor americane către Kiev, tancuri pe care le-a promis.

Avioanele F-16 livrate de Danemarca sau Olanda vor fi operaționale deplin când piloții ucraineni vor fi capabili să zboare pe ele, iar iarna se știe că aviația nu este o armă redutabilă.

Recent, analiștii militari americani au scris că Rusia nu produce armament cât are nevoie, dar produce mai mult decât se estima. Evident, poate suplini cu ajutor de la Iran, Coreea de Nord. Plus că inclusiv firme din Republica Moldova fac pe intermediarii pentru componente tehnice de care Rusia are nevoie.

Așadar, răspunsuri pot fi multe la întrebările din titlu. Singura certitudine este cum spunea Napoleon: ”Pe front, situația se poate schimba complet în orice clipă”.

Sursa foto: Pro TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.