Anunțul câștigătorilor premiilor europene MTV-2023 a trebuit să se facă fără spectatori

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 141 views

Câștigătorii premiilor MTV Europe Music Awards 2023 au fost anunțați. În locul unei ceremonii fastuoase la Paris, organizatorii premiului au optat pentru o anunțare modestă a câștigătorilor din cauza conflictului israeliano-palestinian actual și a îngrijorărilor legate de securitate.

Nu au fost mari surprize. După cum era de așteptat, Taylor Swift a obținut cele mai multe premii. De data aceasta, însă, doar trei: „cel mai bun artist” (acum categoriile nu mai sunt împărțite pe genuri, masculin și feminin, ci sunt unificate), „cel mai bun concert” și „cel mai bun videoclip al anului” (pentru videoclipul său Anti – Eroii).

Două nominalizări au fost adjudecate de rapperița excentrică Nicki Minaj, de câștigătorii Eurovisionului din 2021, formația italiană de rock pitoresc Maneskin, și de Jeon Jungkook, membrul trupei coreene BTS, care și-a lansat anul acesta albumul solo „Golden”.

Prin votul telespectatorilor, rapperul nigerian Rema, care cântă sub pseudonim, a fost desemnat cel mai bun artist afro-beat. Maneskin a primit distincția pentru cel mai bun interpret rock. Lana Del Rey a fost numită artista alternativă a anului, David Guetta a fost desemnat artistul electronic al anului, iar Billie Eilish a fost din nou proclamată cea mai bună artistă pop, un succes pe care mulți începuseră să-l uite.

Da, nu au fost nici senzații retentive, nici descoperiri marcante în anul 2023.

De asemenea, au fost recunoscuți cei mai buni artiști locali, adică liderii scenei muzicale din propriile lor țări.

În Australia (deși nu este clar de ce este inclusă în Europa) este din nou Kylie Minogue, care a lansat un nou album disco pentru prima dată după mulți ani. În Canada, s-a întors pe scenă cântăreața romantică și dansantă Shanya Twain. În Italia – aceiași Maneskin cu hiturile lor în limba engleză și cu stilul lor spectaculos de glam rock. În Polonia – Doda.

Totuși, nu a fost desemnat nici cel mai bun artist ucrainean și nici cel mai bun artist rus în acest an.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.