Amalia Bellantoni – un mesaj emoționat în Vinerea Mare!

de Florian
0 Comentariu 73 views

Antreprenoarea Amalia Bellantoni și-a împărțit existența ani de zile între România și Italia. De câțiva ani, alături de Domenico Bellantoni, Ambasador al Culturii Siciliene în Lume și de cei doi copii ai lor,  Amalia, profesor, antreprenor, fostă cabin crew member la companii de renume ca Alitalia și Tarom a început să creeze un „univers sicilian” în București, unde deține Restauranul Belli Siciliani și în comuna Belciugatele, județul Călărași, unde a creat la ferma sa, Sicilian Village.

De curând, Amalia Bellantoni este candidat oficial la Președinția Consiliului Județean Călărași din partea Partidului SOS România. În mai puțin de două luni, cu o forță și tenacitate mai rar întâlnite chiar și la mulți bărbați, ca femeie, soție, mamă și antreprenoare, profesoara de limba franceză Amalia Bellantoni a pus Călărașiul pe harta Partidului SOS România.

Așa se face că filiala județeană a partidului a reușit sub conducerea Amaliei Bellantoni, după lupte grele la propriu, să pună liste complete de candidați (titulari și rezerve) la Consiliul Județean Călărași, la Primăria și Consiliul Local Călărași și Oltenița, orașele cele mai cunoscute ale județului dar și în alte UAT-uri!

Astăzi, Amalia Bellantoni care a postat periodic pe pagina sa de Facebook mesaje dedicate unor personalități și evenimente notabile din istoria Călărașiului, a României și a Europei, a ales să vorbească de Sfânta și Marea zi de Vineri, numită și Vinerea Patimilor.

Mai exact, mesajul se referă la semnificația istorică, religioasă, spirituală a zilei de Vinerea Patimilor:

„Gânduri în Vinerea Mare!

Vinerea Mare este pentru creștini cea mai tristă zi. Atât de multe semnificații are această zi, încât simbolul comuniunii dintre om și Dumnezeu, Sfânta Liturghie nu se slujește în această zi.
Vinerea Patimilor este ziua în care Mântuitorul a fost judecat de către procuratorul Pilat din Pont, la reclamația mincioansă a Sanhedrinului, sfatul religios al iudeilor cu autoritate internă care ignorase proorocirile din Vechiul Testament ale profeților Zaharia și Isaia prin care fusese prevestită sosirea lui Mesia.
Pilat a judecat procesul conform legislației romane, aceea a ofensei aduse autorității romane pentru că Mântuitorul s-ar fi numit pe sine „rege al Iudeilor”, pentru că, după propria sa evaluare, acuzațiile aduse de Sanhedrin nu erau de natură să aducă acea condamnare la moarte. Cum Sanhedrinul nu avea permisiunea să condamne și să execute sentințe, aceste acțiuni juridice au fost făcute de romani.
Ziua de Vineri este ziua biciuririi, a urcării pe Golgota sub povara Crucii. Iisus a urcat pe Via Dolorosa, iar pe Cruce, după ce a fost răstignit iar mâinile și picioarele I-au fost bătute în cuie, l-a mântuit pe tâlharul care în chinurile morții s-a căit pentru nelegiuirile sale, recunoscând faptul că Hristos murea nevinovat!
Nu a fost singura minune de atunci! Pe marama folosită de o fecioară pentru a șterge sudoarea Mântuitorului, s-a imprimat chipul lui Hristos.
Moartea Mântuitorului a fost însoțită de manifestări extreme ale naturii, precum un cutremur care a crăpat în două catapeteasma Templului, o eclipsă de Soare.
Înțeleptul Iosif din Arimateea a așezat alături de Mironosițe și Apostoli Trupul în Mormântul din stâncă și, vinerea fiind începutl Shabatului în timpul Pessah-ului iudaic, Trupul a fost lăsat acolo pentru Duminică. Numai că, așa cum proorocise, Hristos a înviat din morți a treia zi, fapt adeverit de îngerul pe care Mironosițele l-au găsit la Mormânt!
Ziua de Vinerea Patimilor este ziua în care ne facem propria noastră evaluare, ne pregătim sufletește pentru Învierea Domnului care este pentru noi regenerarea sufletească.
Urmează zilele de meditație, rugăciune ale fiecăruia dintre noi, în așteptarea Învierii!”

Sursa foto: Arhivă Amalia Bellantoni Oficial

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.