Amalia Bellantoni, mesaj cu ocazia zilei de 25 aprilie-Ziua semnării Tratatului de Aderare a României la UE!

de Florian
0 Comentariu 51 views

Amalia Bellantoni, Președintele Filialei județene Călărași a SOS a postat un mesaj complet, despre momentul istoric de acum 19 ani, Tratatul de Aderare a României la UE, semnat la 25 aprilie 2005, la Luxemburg. Este cea mai bună descriere a raportului suveranitate națională-instituții europene! Nu întâmplător Amalia a fost inclusă pe lista de candidați la alegerile europarlamentare din 9 iunie !

Iată textul comunicatului:

„Dragii mei români de pretutindeni!
Astăzi, 25 aprilie, România semna Tratatul de Aderare a României la Uniunea Europeană! După ce fiecare stat membru al Uniunii Europene a ratificat în Legislativul său acest tratat, el a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2007!
Evident, mai sunt multe de făcut! Nu întotdeauna, cei care ne-au condus s-au bătut pentru statutul și pentru drepturile noastre! Voi, dragii mei călărășeni, dragii mei români care lucrați în statele Uniunii Europene o știți la fel de bine ca mine! Dacă veți vota oameni competenți la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, lucrurile vor merge mai bine!
Funcționarea instituțiilor europene urmărește un algoritm: Consiliul European la care participă și Președintele României propune Comisiei Europene (unde avem un eurocomisar din partea României) un set de măsuri. Consiliul Uniunii Europene (miniștrii români fac parte și ei din acest Consiliu al UE au un rol important) le dezbate și le votează prin codecizie cu Parlamentul European (România are 33 europarlamentari într-o legisatură europeană). Doar regulamentele Comisiei Europene devin obligatorii, dar acestea se dezbat și de către miniștrii români din Consiliul UE și de către Președintele României în Consiliul European și de către europarlamentarii români în Parlamentul European. Eurocomisarul român are și el un punct de vedere.
Așadar, suveranitatea României există, numai că ea trebuie să fie apărată de cei pe care-i trimitem să ne apere drepturile în Uniunea Europeană: Președintele României, miniștrii români, eurocomisarul român, europarlamentarii români. Totul pleacă de la noi!
Să mergem ÎMPREUNĂ pentru că ÎMPREUNĂ suntem puternici, vom fi respectați și ascultați!”

Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.