UE a anunțat lansarea iminentă a sistemului „cyberdome” în valoare de 1 miliard de euro

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 188 views

Uniunea Europeană are în plan să lanseze în curând un sistem numit “cyberdome” pentru a combate amenințările cibernetice. Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a discutat despre acest proiect inovator de la Bruxelles.

Breton a declarat pe canalul LCI TV: “Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată nicăieri în lume. Suntem primii care au făcut acest lucru la nivel continental. <...> Vorbim despre o arhitectură bazată pe centre de operațiuni de securitate cibernetică, care sunt supercalculatoare echipate cu algoritmi speciali de inteligență artificială”.

Comisarul european a precizat că “cyberdome” va fi conectat la rețele din mai multe state membre, permițând astfel UE să “detecteze semnale care indică pregătirea unui atac cibernetic în orice sector”. Costul acestui sistem este estimat la 1 miliard de euro.

Se așteaptă ca pe 18 aprilie, Comisia Europeană să prezinte publicului un document intitulat “Cybersecurity Act”, care va aborda lansarea sistemului “cyberdome”.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.