UAIC organizează pe 5 iunie 2024 un concert Stradivarius!

de Florian
0 Comentariu 48 views

UAIC organizează pe 5 iunie 2024 un concert Stradivarius!

Organizatorii au scris pe Facebook:

„Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Fundația Culturală Gaudium Animae vă invită miercuri, 5 iunie 2024, începând cu ora 12.00, la un concert extraordinar în Aula Magna „Mihai Eminescu”. Violonistul Răzvan Stoica va interpreta pe celebra vioară Stradivarius ex-Ernst din 1729, acompaniat de talentata pianistă Andreea Stoica, lucrări ale unor compozitori emblematici pentru întreaga aventură a muzicii clasice, de la Haydn, Hӓndel, Bach până la Mozart sau Paganini. Răzvan Stoica, câștigătorul titlului „Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani” în anul 2013, este un adevărat maestru al artei interpretative violonistice, capabil să inspire și să încânte pe oricine are șansa de a-l asculta, motiv pentru care i-a fost oferită vioara Stradivarius „Ex-Ernst”, în anul 2009, în urma câștigării Marelui Premiul al Concursului „Strad Prize” din Salzburg, Austria.
Proiectul „Un Stradivarius în școli. Stagiunea în Universități” face parte din programul “Muzica Inspiră” demarat de Fundația Culturală Gaudium Animae.”

Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.