Străinii nu vor putea obține un permis de ședere în Istanbul

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 69 views

Într-un anunț recent al ziarului Milliyet, s-a raportat că Turcia a retras dreptul tuturor străinilor de a obține permise de ședere în toate districtele din Istanbul, cu excepția celor veniți în scopuri educaționale, medicale sau de comerț internațional.

Acesta este un continuu efort al autorităților turce de a limita permisele de ședere, în contextul în care populația străină a atins pragul de 20% în unele zone din Istanbul și alte orașe. Conform Ministerului Afacerilor Interne din Turcia, în martie toate districtele din Istanbul au fost interzise pentru obținerea unui permis de ședere, extinzând o decizie anterioară din octombrie 2022 care viza doar 10 districte ale capitalei. Conform datelor oficiale, Istanbul găzduiește 535.000 de sirieni, dintr-un total de 7 milioane de străini care trăiesc în Turcia.

În același timp, s-a înăsprit controlul asupra proprietăților imobiliare și hotelurilor care găzduiesc imigranți ilegali. Trei încălcări pot duce la sigilarea proprietății, retragerea licenței hotelului și chiar la pedepse cu închisoarea pentru proprietari.

În iunie, Ministerul Afacerilor Interne a reținut aproape 16.000 de migranți ilegali, dintre care aproape 7.000 au fost deportați. În același timp, 23.450 de imigranți ilegali au fost blocați la intrarea în Turcia.

Aceste măsuri vin în urma nemulțumirii crescânde a populației cu privire la refugiații și migranții care trăiesc în Turcia. Guvernul a lansat un nou set de măsuri care stipulează că străinii, inclusiv cetățenii sirieni, nu vor putea locui în zonele unde un sfert din populație este deja formată din cetățeni străini, conform portalului infomigrantilor.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.