Schimbare Majoră în Regulament: Deținătorii de Permise Categoria B vor putea Conduce Motociclete de până la 125 cm³

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 330 views

Regulile de circulație pentru conducătorii de scutere vor fi modificate, în urma unui vot favorabil din partea deputaților pentru un proiect de lege. Această schimbare le va permite șoferilor cu permis de categoria B să conducă motociclete cu o capacitate cilindrică de până la 125 cm cubi, eliminând necesitatea unui permis de tip A.

@tavipertea Iar se modifică Codul Rutier 🙈 #tavipertea#politiaromana#codrutier2023♬ sunet original – Tavi Pertea

Noul proiect de lege vine să completeze Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002, astfel încât permisul de conducere categoria B să fie valid și pentru anumite tipuri de motociclete, cu condiția ca titularul permisului să aibă cel puțin 24 de ani și să fi obținut permisul de categoria B cu minim trei ani în urmă.

Astfel, conform noii propuneri legislative, permisele de categoria B vor fi acceptate și pentru motociclete cu transmisie automată cu o capacitate maximă de 125 cm3, cu o putere maximă de 11 kW și un raport putere/greutate de maxim 0,1 kW/kg, acestea fiind clasificate în categoria A1.

“Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.”

Pentru a putea conduce aceste vehicule, titularii permiselor de categoria B trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă vârsta de cel puțin 24 de ani, să dețină permisul de conducere categoria B de cel puțin trei ani și să prezinte dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unități autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule.

În continuare, permisul de categoria B permite și conducerea mopedelor (categoria AM).

Imaginile care sunt prezentate în acest articol au caracter informativ

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.