România la Euro 2024! În ce grupă am fost repartizați? Putem prinde optimile?

de Florian
0 Comentariu 112 views

România a fost repartizată la tragerile la sorți, în urna valorică a doua. După tragerile de sâmbătă, România este în Grupa E,  cu Belgia și Slovacia. O a patra echipă a grupei va fi aflată după ce va avea loc play-off-ul B. Adică va juca cu echipa câștigătoare a dublei manșe dintre Ucraina, Bosnia-Herzegovina, Israel și Islanda.

Calendarul grupelor este deja stabilit.

România va juca primul meci din grupă la 17 iunie 2024, în Munchen, capitala Bavariei, cu echipa câștigătoare a play-off-ului B.

Pe 22 și 26 iunie, România va da piept cu Belgia la Koln și cu Slovacia la Frankfurt.

Grupele E și A, grupe ușoare

România a prins o grupă  relativ ușoară. S-a mai întâlnit în campaniile de calificare și cu Belgia în 1992, dar și cu Cehoslovacia, în 1992 (din 1993, statul a încetat să mai existe, dar echipa a jucat și în 1993, când România a fost umilită la Kosice cu 5-2 în 1993, în campania de calificare pentru CM SUA 1994).

România ar putea merge de pe locul 2, deoarece Belgia e văzută ca favorită la cîștigarea titlului european.

Islanda, desigur, ar fi de preferat. Ucraina are jucători ambițioși, mai ales că Sahtior Donețk și Dinamo Kiev sunt echipe de nivel europeam. Israel ar fi o echipă accesibilă, dat fiind că au fost adversarii noștri în cursa de calificare. iar cu Bosnia-Herzegovina, România a făcut meciuri bune de-a lungul timpului, ultimul, în 2022, fiind un sec 4-1 administrat de echipa noastră.

Grupa țării gazdă, Grupa A, cu Germania, Scoția, Ungaria, Elveția ar putea fi ușor dominară de Germania și Elveția, dar și Ungaria ar putea face surprize.

Grupa B, cea mai grea,  Grupa F, cea mai echilibrată. Grupele C și D, grupe grele

Părerea mea că grupa cea mai grea este grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania. Primele trei echipe au prins dacă nu titlul mondial, măcar faze superioare sau chiar finale ale unui Campionat Mondial. Este grupa campioanelor. Spania este ghinionista multor finale de cupă mondială, Croația a câștigat bronzul în 1998 ( a scos România în optimi), iar Italia are patru cupe mondiale.

Albania deși este modestă, a reușit să învingă România la ultimul campionat european la care a jucat reprezentativa noastră.

Grupele C și D sunt grupe grele: Olanda, Franța sunt dure în grupa D iar în Grupa C, Danemarca și Anglia, ca și Serbia de altfel își vor vinde pielea scump,

În Grupa F, Turcia, Portugalia, Cehia sunt echipe cu șanse egale, grupa fiind în opinia mea cea mai echilibrată.

Necunoscutele sunt echipa din grupa României-playoff B, din grupa F, playoff-C și din Grupa D-Play-off A.

România are șanse mari să prindă optimile chiar și de pe locurile 2 și 3!

În optimi, dacă ar ajunge, România, pe 1 iulie, ar putea juca la Dusseldorf cu echipe tari. Dacă. să zicem, cel mai probabil ar termina grupa pe locul 2 ar putea juca cu echipe care ar putea fi pe locul 2 în grupa D: Germania, Franța. Cele mai bine clasate echipe de pe locul 3 (patru la număr) prind și ele optimile. Dacă România ar ajunge în situația asta, ar fi un coșmar: Spania și Anglia, dacă ele câștigă grupele lor.

Ideea este că presa italiană, scrie Digisport apreciază că România are mari șanse să se gândească teoretic că va ajunge cel puțin în faza optimilor de finală.

Sursa foto:  România TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.