Review detaliat despre iPhone 15 Pro – Cel mai echilibrat iPhone creat până acum

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 184 views

Apple a lansat recent iPhone 15 Pro, ridicând ștacheta în ceea ce privește performanța și prețul în segmentul smartphone-urilor high-end. Acest nou model aduce o mulțime de caracteristici noi și tentante într-un cadru ușor din titan. După doi ani de design în mare parte stagnat, Apple a decis să aducă unele schimbări pentru gama sa de iPhone-uri din 2023. Cu toate acestea, nu a reinventat complet roata, ci a combinat liniile rotunjite ale iPhone X cu liniile drepte ale iPhone 12. Rezultatul este un design cu laturi drepte, ușor înclinate în partea frontală și spate. Este un telefon foarte plăcut la atingere.

Design și Materiale

iPhone 15 Pro impresionează cu designul său și materialele folosite. Marginile rotunjite fac ca telefonul să pară mai mic în mână, chiar dacă dimensiunile sale fizice sunt aproape aceleași. Comparând iPhone 14 Pro cu iPhone 15 Pro, se observă cât de plăcută este această schimbare. Aceste margini rotunjite sunt mai confortabile și mai ergonomice, fiind perfecte pentru utilizatorii care petrec mult timp pe rețelele de socializare și care se confruntă adesea cu dureri la degetul mic și cu urme de la marginile drepte ale telefoanelor.

iphone 15 pro 2

De asemenea, designul a fost modificat prin schimbarea materialelor folosite. În locul șasiului unic din oțel inoxidabil, Apple a optat pentru un cadru intern din aluminiu și o bandă externă din titan de 1 mm. Alegerea de titan este una remarcabilă, deoarece acesta conferă telefonului un aspect elegant și rezistent. Materialul are o nuanță ușor periată, preferată de mulți utilizatori în comparație cu oțelul lucios. De asemenea, titanul are un avantaj în fața oțelului în ceea ce privește urmele de amprentă, fiind mult mai rezistent la acestea.

Display și Spate din Sticlă

Apple a păstrat același display pentru iPhone 15 Pro, cu excepția micșorării marginilor cu aproximativ un milimetru. Acesta este un panou OLED Super Retina XDR de 6,1 inch, cu o rezoluție de 2556 x 1179 și o densitate de pixeli de 460 ppi. Display-ul suportă tehnologia ProMotion cu o rată de reîmprospătare de până la 120Hz, TrueTone și Night Shift. Este un display mereu activ, care suportă modul StandBy și are Dynamic Island.

Noul iPhone vine cu o schimbare în ceea ce privește sticla de pe spate. Deși Apple a promovat anterior rezistența sticlei Ceramic Shield de pe față, nu a dezvăluit nimic despre durabilitatea sticlei din spate. Cu toate acestea, există indicii că aceasta este mai fragilă decât sticla din față. Cu toate acestea, nu este deloc subțire și se sparge doar în urma aplicării unei forțe considerabile. În plus, Apple a făcut eforturi pentru a face telefonul mai ușor de reparat, astfel încât panoul din spate poate fi înlocuit fără a fi nevoie de înlocuirea întregului dispozitiv.

iphone 15 pro 3

Port USB-C și Conectivitate Wireless

În ceea ce privește conectivitatea, Apple a făcut câteva îmbunătățiri importante. iPhone 15 Pro vine cu un port USB-C, făcând în sfârșit trecerea de la portul Lightning. Această schimbare era inevitabilă, mai ales pentru modelele Pro. USB-C este un standard de conectivitate pe care Apple îl susține și pe care îl utilizează deja la MacBook-uri și iPad-uri. Acest port suportă viteze de transfer de până la 10Gbps și poate fi folosit pentru conectarea la o gamă largă de dispozitive, de la adaptoare Ethernet la monitoare și SSD-uri.

În plus, Apple a îmbunătățit și conectivitatea wireless a iPhone 15 Pro. Acesta suportă acum Wi-Fi 6E și a doua generație de cipuri Ultra Wideband (UWB). Wi-Fi 6E adaugă suport pentru spectrul de 6GHz la cele existente de 2,4GHz și 5GHz, îmbunătățind performanța în zonele cu congestie mare sau în rețelele mesh. De asemenea, cipul UWB de a doua generație are o rază de acțiune triplă față de predecesorul său, ceea ce facilitează găsirea obiectelor pierdute, cum ar fi AirTags. Această tehnologie poate fi folosită și pentru a localiza alte iPhone-uri și Apple Watch-uri ale prietenilor sau familiei, oferindu-vă un feedback direcțional și vizual pe măsură ce vă apropiați de locația dispozitivului.

mufa usb c iphone 15pro

Butonul de Acțiune și Procesorul A17 Pro

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale iPhone 15 Pro este butonul de acțiune. Acesta înlocuiește comutatorul de silențiu și se află în aceeași poziție, deasupra butoanelor de volum. Prin apăsarea și menținerea apăsată a acestui buton, puteți declanșa o serie de acțiuni diferite. Apple a creat o experiență de utilizare unică în jurul acestui buton, care poate fi programat în aplicația Setări pentru a îndeplini diverse funcții. În mod implicit, acesta poate fi folosit pentru a activa sau dezactiva modul silențios, dar puteți seta acest buton să pornească o înregistrare vocală, să activeze lanterna, să deschidă lupa, să deschidă camera sau să activeze un mod de focalizare. Un utilizator poate seta un folder de scurtături pe care să-l acceseze prin apăsarea butonului, astfel încât să aibă la dispoziție mai multe acțiuni. Acest buton este o adiție excelentă și practică pentru utilizatori, oferindu-le mai mult control și personalizare în utilizarea telefonului lor.

În ceea ce privește performanța, iPhone 15 Pro este echipat cu procesorul A17 Pro, dezvoltat de Apple pe un proces de 3nm. Acesta este primul chip “Pro” al Apple pentru iPhone și a generat așteptări ridicate. Deși A17 Pro aduce unele îmbunătățiri și optimizări la nivel de sistem, performanța sa în comparație cu predecesorul său este în creștere cu aproximativ 10% pentru un singur nucleu și 7% pentru mai multe nuclee. Deși au fost făcute câteva afirmații cu privire la temperaturile ridicate înregistrate de iPhone 15 Pro, este important să menționăm că toate dispozitivele electronice, indiferent de anvergura lor, au o rutină de încetinire a performanței în caz de suprasolicitare sau supraîncălzire. Apple nu a oferit detalii suplimentare despre aceste temperaturi ridicate și nici nu este probabil să facă acest lucru în viitorul apropiat. Cu toate acestea, este important să urmărim evoluția și să vedem cum se comportă acest nou model pe termen lung. Indiferent de aceste aspecte, iPhone 15 Pro este mai rapid decât iPhone 14 Pro și vine cu alte beneficii. GPU-ul său este mai performant cu 20%, iar telefonul suportă acum și ray tracing, ceea ce face ca jocurile să arate excelent. Deși dezvoltatorii de jocuri nu au avut suficient timp pentru a optimiza jocurile pentru acest nou model, este de așteptat să vedem o performanță și mai bună pe viitor.

Sistemul de Camere

Sistemul de camere al iPhone 15 Pro rămâne în mare parte neschimbat față de generația anterioară. Acesta este compus dintr-o cameră principală de 48MP cu o diafragmă de f/1.78, o cameră ultra-wide de 12MP cu o diafragmă de f/2.2 și o cameră telefoto de 12MP cu o diafragmă de f/2.8. Apple a adus îmbunătățiri la nivel de software și hardware pentru a oferi o experiență foto și video îmbunătățită. Camera principală suportă acum focalizarea la distanțe de 24mm, 28mm și 35mm, permițând utilizatorilor să obțină imagini de calitate în diferite situații. În plus, camera poate detecta automat persoanele, pisicile și câinii din cadru și poate colecta date de adâncime pentru a permite utilizatorilor să aleagă între un Live Photo sau o fotografie în stil portret.

Diferenta dintre un iPhone 12 PRO si Iphone 15 PRO 1024x768 1

O altă îmbunătățire importantă este introducerea modului cinematic pentru înregistrarea video. Acest mod permite înregistrarea la rezoluție 4K@24 de cadre pe secundă, alături de opțiunile existente de 30 și 60 de cadre pe secundă. De asemenea, iPhone 15 Pro poate înregistra în format ProRes la rezoluție de până la 4K 60Hz și poate înregistra în format Log pentru o corectare mai precisă a culorilor în post-procesare. Grație portului USB-C, utilizatorii pot înregistra direct pe un card SD, o unitate flash USB sau un SSD, fără a fi nevoie de stocare internă. Aceste îmbunătățiri aduc un plus de flexibilitate și potențial creativ pentru utilizatorii interesați de filmare și editare video.

Alte Caracteristici

iPhone 15 Pro vine cu o serie de caracteristici suplimentare care îi cresc valoarea percepută. Acesta suportă tehnologia Qi2 pentru încărcare wireless, făcându-l primul dispozitiv complet compatibil cu acest standard. Deși Qi2 nu a fost încă lansat oficial, există deja încărcătoare Qi2 anunțate și se așteaptă ca acestea să fie mai accesibile decât alternativele MagSafe. De asemenea, iPhone 15 Pro vine cu suport pentru tehnologia Thread, care oferă o modalitate nouă de a controla dispozitivele smart home. Apple a fost unul dintre primii susținători ai acestei tehnologii, care creează o rețea mesh auto-corectoare în jurul casei. iPhone 15 Pro poate comunica direct cu aceste dispozitive, ceea ce îmbunătățește timpul de răspuns pentru controlul dispozitivelor smart home.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.