Reuters: Invazia chineză a Taiwanului ar putea duce la criză economică globală

0 Comentariu 66 views

O posibilă invazie chineză în Taiwan ar putea afecta grav producția celui mai mare producător mondial de cipuri și ar putea reduce economia globală cu până la 1 trilion de dolari anual în primii ani

Conform Reuters, care citează date furnizate de serviciile de informații din SUA, o eventuală invazie a Taiwanului de către China ar putea duce la oprirea producției Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Ltd (TSMC), cel mai mare producător de cipuri semiconductoare din lume. Acest lucru ar putea provoca o scădere anuală a economiei globale cuprinsă între 600 de miliarde și 1 trilion de dolari în primii ani.

Avril Haynes, Directorul de Informații Naționale din SUA, a discutat despre această problemă în cadrul unei întâlniri cu Comitetul pentru Servicii Armate din Senatul SUA. Haynes a menționat că 90% dintre cipurile avansate de semiconductori produse de TSMC sunt utilizate în “aproape toate categoriile de dispozitive electronice din întreaga lume”.

În cazul în care producția TSMC ar fi întreruptă în urma unei invazii chineze, Haynes a afirmat că “impactul financiar global ar fi uriaș, estimându-se între 600 de miliarde și 1 trilion de dolari pe an în primii câțiva ani”. Această situație ar avea efecte negative atât asupra economiei SUA, cât și asupra celei chineze.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.