Republica Cehă și Taiwan sunt pe cale să semneze un acord major de apărare

0 Comentariu 146 views

Guvernul Taiwanului intenționează să semneze un contract major de apărare cu Cehia, pentru achiziționarea de sisteme de artilerie și alte echipamente montate pe roți, conform publicației locale Up Media.

Ministerul Apărării din Taiwan a elaborat un plan pentru achiziționarea de obuziere autopropulsate DITA de 155 mm, produse de compania cehă Excalibur Army. Inițial, Taiwanul intenționează să procure două astfel de obuziere, care vor fi testate la Școala de artilerie a armatei taiwaneze.

De asemenea, Taiwanul ia în calcul achiziționarea unui număr mare de camioane Tatra pentru utilizare în diverse sisteme militare. Țara evaluează înlocuirea vechilor MLRS și lansatoare cu modele noi, având nevoie potențial de 200-400 de camioane Tatra noi.

Dacă contractul de apărare va fi semnat, obuzierele autopropulsate DITA și camioanele Tatra vor fi produse sub licență în Taiwan. Academia de Științe a țării propune achiziționarea camioanelor Tatra pentru proiectul MSDS Thunderbolt-2000 și crearea unui transportor blindat.

Taipei intenționează să cumpere camioane pentru transportul rachetelor de croazieră supersonice Yun Feng, cu o rază de acțiune între 1.500 și 2.000 km. Taiwanul ia în calcul și dezvoltarea unui tanc cu roți Cloud Leopard echipat cu un tun de 105 mm, pe un șasiu de camion Tatra 815-7 8×8.

Up Media menționează că la 72 de ore de la întâlnirea dintre delegațiile cehă și taiwaneză, conducerea Excalibur Army a primit un apel telefonic de protest din partea ambasadei Chinei. Cehia și Taiwanul și-au consolidat relațiile în ultimii ani, sprijinindu-se reciproc pe plan economic și politic.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.