Republica Cehă intenționează să producă aeronave F/A-259 cu Ucraina

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 70 views

Complexul industrial de apărare din Cehia a pregătit șase proiecte de colaborare cu Ucraina, a anunțat președintele ceh Petr Pavel. Proiectele vizează domenii precum armament, muniție, aviație și reparații de tancuri, implicând companii atât din Ucraina, cât și din Cehia.

Companiile cehe implicate în aceste proiecte includ Sellier & Bellot, Aero Vodochody, Grupul Cehoslovac și Firma de reparații militare. Aceste proiecte se referă la fabricarea muniției și armelor de calibru mic, reparația tancurilor T-64 și T-72 și producția în comun a aeronavelor F/A-259 de către Aero Vodochody.

F/A-259 reprezintă o evoluție a avionului de atac multirol și antrenament de luptă Aero L-159 ALCA. F/A-259 poate opera pe piste neechipate și dispune de șapte puncte de prindere pentru arme. Un exemplu de produs rezultat din cooperarea tehnologică între cele două țări ar putea fi un pistol bazat pe tehnologia cehă.

Sellier & Bellot se ocupă cu producția de muniție pentru arme de calibru mic, în timp ce holdingul industrial și tehnologic Czechoslovak Group deține acțiuni la numeroase companii de apărare. Cel mai cunoscut membru al holdingului este producătorul de automobile TATRA TRUCKS.

Compania de apărare Vojensky opravarensky podnik se ocupă de repararea și restaurarea vehiculelor blindate. Recent, Aero, producătorul ceh de avioane, a efectuat cu succes zborul primului avion de serie L-39NG.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.