Regiunea ucraineană învecinată cu Polonia a fost ținta unui atac rusesc, soldat cu moartea a minim trei persoane

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 98 views

Rusia a declanșat un atac aerian de amploare asupra zonelor Lviv și Volîn din Ucraina, având ca rezultat trei decese și zeci de răniți, potrivit surselor ucrainene citate de Reuters. În Luțk, centrul administrativ al regiunii Volîn, care se mărginește cu Polonia – membră NATO, un sediu de firmă a fost vizat, rezultând trei morți și mai multe persoane spitalizate, conform declarațiilor guvernatorului regiunii, Iurii Pohulîaiko.

Chiar dacă în Lviv atacurile aeriene nu au provocat decese, peste 100 de locuințe au suferit pagube, 500 de geamuri au fost distruse și o zonă de joacă a unei grădinițe a fost devastată. Primarul Lvivului, Andrii Sadovîi, a menționat că deși multe rachete au fost neutralizate, unele au atins ținta, provocând incendii care au necesitat evacuări. El a distribuit și un material video care ilustrează amploarea distrugerii.

Forțele aeriene ucrainene au reușit să distrugă 16 din cele 28 de rachete lansate de Rusia. Maksim Kozițki, guvernatorul Lvivului, a alertat anterior despre prezența “grupurilor de rachete rusești” în apropiere.

Media locală a subliniat că acest atac reprezintă cel mai devastator asupra regiunii Lviv de la debutul invaziei ruse în Ucraina din februarie 2022. Alertele legate de atacuri aeriene au fost active în toată Ucraina timp de aproximativ două ore, începând cu ora 02:00 (23:00 GMT).

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.