Program Zilele orașului Calafat 2023 – Vineri 4 mai 2023 – Duminica 7 mai 2023

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 732 views

Primăria Municipiului Calafat anuntă organizarea manifestărilor “Zilele Municipiului Calafat” – Ediția XXX în centrul Civic al Municipiului Calafat în perioada 4-7 Mai 2023.

Programul o a fie disponibil după data de 26 aprilie 2023.

Scurt Istoric al Municipiului Calafat

Calafat este un oraș situat în județul Dolj, în regiunea Oltenia, România. Așezat pe malul stâng al Dunării, Calafat este un important punct de trecere între România și Bulgaria, prin podul Calafat-Vidin, care leagă cele două țări.

Orașul a fost întemeiat în secolul al XIV-lea, având o istorie bogată și legături strânse cu industria navală și activitățile comerciale. Numele orașului provine de la cuvântul “calafat”, care desemnează un meșteșugar specializat în construcția și repararea navelor.

De-a lungul istoriei, Calafat a fost un important centru comercial și un nod de transport pe Dunăre, datorită poziției sale strategice. În timpul Războiului Crimeei (1853-1856), orașul a avut un rol important în apărarea granițelor țării, iar în apropiere s-au desfășurat luptele dintre trupele ruse și otomane. În prezent, orașul continuă să aibă o importanță economică și turistică în regiune, cu o populație care se bucură de tradiții și obiceiuri specifice zonei Olteniei.

Calafat a fost declarat municipiu în anul 1989, când a fost reorganizată administrativ-teritorial România. Acest statut reflectă importanța sa economică, socială și culturală în cadrul județului Dolj și al regiunii Oltenia.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.