Primarul Vergică Șovăilă din Călărași Dolj, singurul care a împlinit testamentul Mariei Tănase

de Florian
0 Comentariu 240 views

Doljeanul Vergică Șovăilă este un politician local, un primar din Călărași, Dolj. Este primar încă din anii 90 și pe nisipurile fierbinți luptă de 30 de ani ca primar să creeze o oază de civilizație locală, cultură și spirit patriotic. Comuna se luptă să iasă în evidență la capitolul investiții și la capitolul cultură. Au fost terasate zonele care coboară spre Dunăre, iar în curtea Primăriei, care e în jurul unui parc terasat, tronează o fântână cu acoperiș. lanț și găleți de lemn. E o apă rece pe care numai dacă vii însetat de la Craiova să zicem, ai putea să-i percepi valoarea și modul în care te regenerează.

Fântâna are o inscripție care citează o frază din testamentul Mariei Tănase care dorea să se facă măcar o fântână la loc secetos și bătut de soare pentru ca arșița călătorului să se potolească.

Lângă fântână este și un centru folcloric unde tinele vlăstare ale Călărașilor, nume generic pentru luptătorii cavaleriei tradiționale românești, învață arta Mariei Tănase, folclorul autentic românesc.

Mâine, se fac 110 ani de la nașterea Mariei Tănase! O cană de apă rece din fântâna de la Călărași să vă amintească de ea și poate, în drum, îi aprindeți și o lumânare. S-a stins acum 60 de ani, pe 22 iunie 1963. La câtă lumină a dat Neamului ăsta amărât, merită!

Sursa foto: Primăria Călărași

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.