Premierul Guvernului de la Kiev, mulțumiri Guvernului Romăn pentru susținere

de Florian
0 Comentariu 56 views

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a declarat, într-o conferință de presă comună cu şeful Guvernului de la București Marcel Ciolacu, că ţara sa îşi menţine cursul strategic de integrare în Uniunea Europeană şi NATO, relatează Pro TV, citând surse oficiale de la Palatul Victoria.

Premierul de la Kiev a mulțumit pentru susținere României:

Cursul strategic al Ucrainei de integrare în UE şi NATO rămâne neschimbat. Mulţumim partenerilor români pentru susţinere. Sperăm că România va susţine adoptarea deciziei de începere a negocierilor de pre-aderare a Ucrainei în Uniunea Europeană, despre care a vorbit domnul prim-ministru Marcel Ciolacu. De asemenea, aşteptăm participarea activă a oamenilor de afaceri din România în refacerea Ucrainei. Suntem convinşi că vom găsi proiecte reciproc avantajoase”.

Am discutat despre perfecţionarea infrastructurii de transport distrusă de Rusia, vom dezvolta infrastructura de frontieră, drumuri, căi ferate. Vom extinde punctele de trecere a frontierei şi vom construi altele noi. Vom simplifica controlul de frontieră în punctele de trecere şi, unde este posibil, vom avea un control comun pentru simplificarea tranzitului de mărfuri. Vom facilita transportul de producţie ucraineană în porturile româneşti. Vom consolida colaborarea în regiunea Dunării prin folosirea infrastructurii portuare actuale, precum şi prin investiţii în dezvoltarea acestei infrastructuri. În prezent, România pentru Ucraina ocupă locul al treilea în ceea ce priveşte facilitarea tranzitului din Ucraina.

Mulţumim pentru poziţia foarte clară de condamnare a agresiunii ruse şi terorismului rusesc şi a tuturor infracţiunilor comise de Rusia. Mulţumim pentru susţinerea sancţiunilor împotriva agresorului. Mulţumim pentru susţinerea formulei păcii a preşedintelui Volodimir Zelenski şi pentru acordul de a instrui piloţii ucraineni şi de a crea pe teritoriul României un centru special. De asemenea, în România sunt instruiţi şi alţi militari ucraineni şi mulţumim pentru aceasta.Sunt convins că în viitorul apropiat înţelegerile noastre vor avea consecinţe pozitive şi practice. Sunt convins că împreună vom face pacea şi securitatea, vom reface Ucraina şi vom dezvolta relaţiile noastre pentru binele popoarelor ucrainean şi român, în Europa unită!”.

Sursa foto: Pro TV

 

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.