Praznicul Fericiților Augustin și Ieronim la Jariștea Locantă – 15 iunie 2024! Vezi programul!

de Florian
0 Comentarii 242 views

Praznicul Fericiților Augustin și Ieronim la Jariștea Locantă are loc pe 15 iunie 2024.

Fericiții Augustin și Ieronim sunt doi părinți mari dogmatici ai Bisericii Universale la începuturile creștinismului cult. În consecință (qua de causa), Kera Calița le acordă cinstirea de care este nevoie printr-un praznic de excepție.

Pe Facebook, stau mărturie, următoarele cuvinte ale „pitacului Jupânesei Calița ot Jariștea Locantă”:

„Când biserica își cinstește cuvioșii cărturari de seamă, Jariștea Locantă le închină odoare și le ridică imne pentru știința lor, punând la cale praznice, așa cum va face și în luna lui Cireșar, sâmbătă, 15 iunie, și duminică 16 iunie, de la ceasurile șase de dinaintea înserării (18.00), slăvindu-i pe Fericiții Augustin și Ieronim.
Sfințitul Episcop Augustin a durat calea luminoasă a monahismului în timpuri străvechi și, plin de har, a dăruit credincioșilor însemnata lucrare „De civitate Dei” (Despre cetatea lui Dumnezeu).
Iar Fericitul Ieronim a adus lumii creștine Scriptura în limba latină, tălmăcind-o din elină pentru a fi mai aproape de sufletul și cugetarea romanității.
Li se cuvin acestor binecuvântați și doxați slujitori ai Bisericii sărbători pe măsura harului lor, cu hrană sufletească și deopotrivă mâncăruri încărcate de savori desfătătoare:
Antreuri cu ighemonicon neobizantin
-Piftie de piuitoare bibilică din câmpurile Băraganului odobescian – servită sub formă de cub mare de aspic opalescent
-Pastramă mustoasă din piept de curcă îmbătată cu cognac, aromită cu piper de Cayenne, ciușcă de la Buda, cimbrișor, ienibahar și rozmarin, frecată cu usturoi verde zdrobită în piuă cu un strop de oloi de șofranel.
-Limbă de vițel de lapte, servită cu sos remoulade dichisit în stil Escoffier cu mayonnaise, ierburi provensale, capere, tocătură fină de castraveciori murați și puțin ulei de anșoa în care s-a presărat hrean
Feliul de sațiu culinar ecumenic
-Ruladă de filet de grand poisson dezosat cu o pensetă de argint și băițuit cu sos hollandaise, drămuit din gălbenușuri de ou de găină porumbacă, bătute cu unt de drigană și suc de lămâie proaspăt stors.
Desert fără deșertăciune
-Salată de fructe culese și alese din grădinile Snagovului, tufărișurile Vlăsiei și bazarurile Orientului
Meșteșugite voroviri și cântări
-Kera Calița deslușește litanii vechi și noi pentru luminarea întru credință a mosafirilor Locantei, care se vor adăpa cu aviditate de la fântânile nepieritoare ale cunoașterii
-Lăutarii de mătase din Taraful Crailor de Curtea Veche arată de ce, dintotdeauna, locantele de soi au avut muzicanții lor desăvârșiți, care le-au binedispus serile și le-au împodobit cu alese isonuri Sărbătorile
-Cristina Ioana aduce dulceața glasului său dreptcredincioșilor pășitori atrași de miresmele sonore ale Edenului lumesc
-Leonard pune cu chibzuință reînnoită tot patosul mieriu al vocii sale de aur în slujba însuflețirii atmosferei, ducând pe noi culmi de beatitudine sărbătoarea
Obolul cuvenit praznicului
– Pentru a se îndeplini cu râvnă profețiile Fericiților Augustin și Ieronim, se vor scoate de la teșcherea 100 de sesterți sau 100 de lei noui.
Vă asigurați de prezența în cabaretul culinar
…făcând, ca de obicei, cuvenita rezervațiune la unul dintre numerele de telefon ale Locantei: 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868!
Cinstire slovarilor din vechime și hrisoavelor lor!”

Sursa foto: Jariștea

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.