Polonia reclamă încercări de infiltrare ale unor mercenari Wagner

de Florian
0 Comentariu 162 views

Oficiali din Guvernul de la Varșovia arată că au fost semnalate cazuri prin care mercenari Wagner au încercat să intre pe teritoriul Poloniei, scrie Hotnews.ro, citând surse oficiale poloneze.

Ministrul adjunct de externe polonez Paweł Jabłoński  a declarat conform sursei citat care citează la rândul ei un interviu pentru CNN:

„Afirmăm foarte clar că nu vom da înapoi. Evident că vor exista încercări. Ne așteptăm la mai multe încercări de atacuri la granița noastră, poate mai multe încercări de a încălca și spațiul nostru aerian.Avem din ce în ce mai multe trupe desfășurate în această regiune, astfel încât să putem fi rezilienți.

Luăm în considerare orice măsuri care vor fi necesare pentru a ne proteja teritoriul, pentru a ne proteja cetățenii, inclusiv izolarea completă a Belarusului, inclusiv închiderea completă a frontierei.

„Am dori să evităm acest lucru, deoarece este un pas de ultimă instanță într-o anumită măsură. Dar, dacă vor exista atacuri continue, încercări continue de destabilizare a țării noastre, s-ar putea să nu avem altă opțiune”.

Și Ministerul Apărării  din Lituania a luat decizia, scrie Pro Tv de a închide două puncte de trecere a frontierei cu Belarus, în contextul recentelor discuții dintre Polonia și Lituania.

Există o zonă sensibilă dintre Polonia și Lituania, Coridorul Suwalki, acesta legând exclava Kaliningrad de Belarus. Acolo,, doresc soldații Wagner să se inflitreze ca factor de presiune al Rusiei față de sprijinul NATO pentru Ucraina.

Sursa foto: Hotnews.ro

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.