Poliţia confirmă că trenurile de la Rosirii de Vede s-au ciocnit. 35 de persoane au fost rănite și distruse 30 de autoturisme

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 133 views

Doua surse diferite au contrazis comunicatul oficial emis de CFR Călători, care susținea că mecanicul de locomotivă a frânat la timp. Atât poliția cât și reprezentanții Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFR) au negat această afirmație.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la ora 21:10 s-au finalizat operaţiunile de repunere pe şină a celor trei vagoane deraiate din compunerea trenului privat de marfă. Astfel, marţi, 14 martie 2023, personalul feroviar de specialitate va verifica liniile de cale ferată din zona deraierii şi va executa lucrările de reparaţii la infrastructura feroviară afectată, astfel încât circulaţia trenurilor în staţia Roşiori Nord să poată fi reluată în condiţii normale şi de siguranţă şi pe liniile 4, 5 şi 6“, a precizat Oana Brânzan potrivit agerpres.ro

30 de maşini distruse şi patru vagoane avariate. Trenul privat de marfă era alcătuit din 26 de vagoane pline cu autoturisme Ford și se deplasa pe ruta Craiova – Palas

“La data de 13 martie, a.c., ora 4.06, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Roșiori Nord au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că la intrarea în stația Roșiori Nord dinspre Măldăeni, județul Teleorman, a avut loc un eveniment feroviar.

Din primele verificări efectuate de echipa operativă deplasată la fața locului, s-a constatat faptul că două trenuri, unul de marfă și unul de călători, s-ar fi ciocnit, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor. În urma evenimentului feroviar, ultimele 3 vagoane ale trenului de marfă ar fi deraiat, iar unul dintre acestea s-a răsturnat”, se arată în comunicatul Poliţiei. 

Potrivit primelor informații, 35 de persoane au fost rănite, dar doar o singură victimă a fost internată în spital cu răni mai grave. Cu toate acestea, momentan nu există o declarație oficială din partea ISU Teleorman.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.