Peste 700.000 de copii Ucraineni aduși în Rusia de la începutul conflictului, conform raportului comisarului rus pentru Drepturile Copilului

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 46 views

Potrivit unui raport publicat recent, Maria Lvova-Belova, comisarul prezidențial rus pentru drepturile copilului, anunță că aproximativ 700.000 de copii ucraineni au fost aduși în Rusia de când a început conflictul din Ucraina în februarie 2022, informează CNN.

“De la începutul lunii februarie 2022, Federația Rusă a găzduit aproximativ 4,8 milioane de rezidenți din Ucraina și din republicile din Donbas, peste 700.000 dintre aceștia fiind copii”, a declarat Maria Lvova-Belova în raportul citat, conform News.ro.

Între timp, a fost emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin, pentru aceleași acțiuni.

Raportul indică faptul că aproximativ 1.500 de studenți provenind din instituții pentru copii orfani sau lipsiți de protecția parentală au ajuns în Rusia, iar alți 288 de copii din regiunea Donețk din Ucraina, ocupată de Rusia, au fost plasați în familiile rusești.

“Copiii din Republica Populară Lugansk (LPR) s-au întors în instituțiile lor, iar ulterior 92 de copii rămași fără îngrijire parentală au fost plasați sub tutelă, în familiile rusești, la solicitarea organismelor autorizate în domeniul tutelei”, menționează documentul. (News.ro)

Foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.