Palatul Administrativ din Craiova intră în reabilitare! CJ Dolj a cumpărat clădirea vecină care a aparținut BCR!

de Florian
0 Comentariu 52 views

Consiliul Județean Dolj se va reloca în fostul sediu BCR de pe Olteț colț cu strada Plopșor. Aproape o jumătate de milion de lei fără TVA ar urma să coste modernizarea clădirii care datează din deceniul IV al secolului XX. La aceasta se adaugă și suma prin care CJ a cumpărat clădirea de la BCR-Erste Bank, care nu este deloc mică, apropiindu-se de 4 milioane lei. Banii provin din excedentul bugetar realizat în 2022.

Reabilitarea Palatului Administrativ Dolj, edificat în stil neoromânesc la începutul secolului XX este absolut necesară și banii provin din fonduri europene.

CJ Dolj a prezentat descrierea clădirii în care se va reloca:

„Imobilul, proprietate a Băncii Comerciale Române S.A., edificat în perioada 1930-1940, este format din două corpuri de clădire adiacente, C1 și C2, situate, în municipiul Craiova, unul în str. Olteț, nr. 4 (fost Olteț, nr. 8) iar celălalt pe str. Nicolăescu Plopșor, nr. 2A. Cele două corpuri de imobil comunică între ele, accesul putând fi efectuat direct dintr-o clădire în alta, ca și când ar fi o singură clădire. Corpul C1, situat în str. Olteț, nr. 4. Corpul C2, situat în municipiul Craiova, str. Nicolăescu Plopșor nr. 2A.Clădirile au suprafața construită (amprenta la sol) de 783 mp și o suprafață utilă totală de 3.855,23 mp”

Sursa foto: GDS

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.