Nu uitați că de azi începe noua regulă a Facebook-ului! Noul efect de turma care circulă pe facebook

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 2,K views

Nu uitați că de azi începe noua regulă a Facebook-ului (nume nou Meta) în care acesta poate folosi fotografiile sau comentariile ca fiind in domeniu public. Nu uita că termenul limită de azi! Acest accept implicit poate fi folosit în cazuri judiciare împotriva ta. Tot ce ai postat este făcut public de azi, chiar și mesajele și fotografiile care au fost eliminate.

Eu nu dau si nu voi da, explicit sau implicit, nici Facebook-ului, nici unei terte parti și nici oricărei entități asociate cu Facebook, direct sau indirect, permisiunea de a utiliza fotografiile mele, informațiile, mesajele sau publicațiile mele, fie din trecut, din prezent sau din viitor.

Cu această declarație, informez Facebook-ul că este strict interzis de a dezvălui, copia, distribui sau de a lua orice altă acțiune împotriva mea pe baza acestui profil și/sau a conținutului său sau a publicatiilor mele, comentariilor mele sau a redistribuirilor mele. Acest profil conține informatii private si confidentiale. Încălcarea intimității poate fi pedepsită prin lege (UCC 1-308-1 1 gen 308-103) și legislatia aplicabila si valabila a sistemului legislativ si judiciar român.

Notă: Facebook este acum o entitate publică. Toți membrii pot să posteze o notă ca asta, pentru protectia personala. Dacă preferați, puteți copia și lipi această versiune. Dacă nu publicați o declarație de acest fel cel puțin o dată, veți permite în mod tacit utilizarea fotografiilor, precum și informațiile conținute în actualizările stării profilului. Nu-l împărtăși/distribui, ci foloseste in schimb metoda copy/paste (copiere și lipire).

De câte ori ați văzut acest mesaj pe Facebook ? Ei bine, sa știți că el circulă de prin 2015 și de-a lungul timpului au tot fost perioade când utilizatorii de facebook au distribuit masiv, crezând ca vor rezolva ceva. 

Oamenii sunt prea comozi să caute. Aceasta le-ar fi indicat că nu pot revendica drepturi asupra informațiilor private de la o rețea socială care oferă o platformă aparent publică, dar de fapt privată. Nu este ca și cum ai scrie într-un jurnal personal pe care îl ții ascuns, iar cei de la Facebook te prind căutând prin el. Credeți sau nu, dar Facebook este o afacere care își propune să facă, și chiar face, mulți bani. Zuckerberg nu îți oferă o platformă, pentru care cheltuie milioane de dolari lunar, doar pentru că îi ești simpatic. Și prețul pe care îl plătești sunt chiar acele date pe care ai cerut să nu fie folosite.

Oameni buni, luați-vă timp să citiți politica de utilizare a datelor. Ai acceptat-o când ți-ai creat contul pe Facebook. Vei descoperi, surprins, că nimic din ceea ce postezi nu este privat sau confidențial. Practic, Facebook îți spune clar că are acces la tot ce faci pe platformă. Și mi se pare normal; ești în teritoriul lor, te supui regulilor lor. Dacă nu ești de acord, nu mai posta nimic, nu folosi platforma sau îți poți șterge contul. E atât de simplu.

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.