Muzeul Amintirilor din Comunism la Ceas Aniversar!

de Florian
0 Comentariu 78 views

MAdC din Brașov s-a înființat pe 1 aprilie 2002. Instituția care contribuie la scrierea unui capitol din istoria perioadei comuniste ( 23 august 1944- 22 decembrie 1989) a postat pe Facebook următorul mesaj:

„ MAdC împlinește 2 an pe 1 aprilie! Nu-i nicio păcăleală!
MAdC există doar pentru că, la un moment dat, ne-am dat voie să visăm.
👀 Dacă ne-am fi sărbătorit în comunism, am fi primit probabil o serie de ordine și medalii precum: “Meritul Ştiinţific”, “Meritul Cultural”, “Meritul Sanitar”, “Meritul Sportiv” sau distincții de maximă importanță precum “Erou al Republicii Socialiste România”, căruia i se atașează și Ordinul numit “Victoria Socialismului”.
👉🏻 Ne place să rămânem în prezent, aici unde am ales totuși să creăm un spațiu expozițional unic în România, în care memoria colectivă joacă un rol de vindecare și acceptare.
✨ Rezultatul: acest muzeu al comunității, care s-a bazat nu doar pe curajul de a scotoci după povești, după un spațiu potrivit, fără melancolie și prea mult sentimentalism, ci și pe multă susținere! 🙏🏻 În doi ani ni s-au alăturat mii de oameni, cu poveștile lor, amintirile și trăirile din era comunistă, dar și cu susținerea financiară prin care putem duce mai departe misiunea inițială: aceea de întreprindere socială prin care să contribuim la educația non-formală prin interacțiune, emoție și implicare.
Vă mulțumim și vă așteptăm și de acum înainte alături de noi!
[Echipa MAdC] ”

Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.