Mirela Retegan și Fenomenul Zurli – declarație emoționantă la aniversarea „buletinului”!

de Florian
0 Comentariu 70 views

La 14 ani, se știe, copiii români obțin primul buletin de identitate, ori carte de identitate cum se numește acum.

Mirela Retegan, antrepremoarea care a creat „fenomenul Zurli” a postat pe Facebook un mesaj emoționant. Acum 14 ani, în 2010, Zurli evolua pentru prima dată pe scena Sălii Palatului. Și-a amintit această bucurie care vine acum după ce Zurli a început primăvara în forță: un turneu de anvergură pe Valea Jiului, un altul în două metropole germane Stuttgart și Frankfurt am Main, după care se vor otganiza spectacole la Oravița pe 28 mai, la Sala Palatului- Revelionul copiilor cu Maya, Păpușile Zurli, pe 1 iunie, apoi tot pe 1 iunie la Oltenita, pentru ca pe 2 iunie să fie tot pe Dunăre, dar la Brăila!

Spectacolele de la Oravița, Oltenița și Brăila sunt în aer liber!

Este o promisiune personală: Mirela Retegan a promis că România va cunoaște ZurilBucuria în 311 orașe!

Iată ce a scris pe Facebook, Mirela Retegan:

„Astazi, acum 14 ani, avea loc primul spectacol cu Gașca Zurli, la Palatul Copiilor.
În zi de sărbătoare, ca toate minunile din viața mea.
Primul spectacol s-a numit “Tiribam – Tiribum” si toate cantecele sunt cantate si astazi de noi si de copii. Dar cantecul Zanei este , in mod cert, mesajul care a tinut flacara vie in toti anii acestia : pune-ti o dorinta, orice e cu putintā, strange pumnii tare si dā din picioare.
Credintā si muncā!
Asta ne-a insufletit.
Am inceput o mâna de oameni Vero Caliman, Gaica Andreea, Catalin Ciucan, Cornel Mihalache, Ciprian Niculae . Vadim Rususi Nadejda Dimitriu s-au ocupat de coregrafie si regie iar Ioneci Ana de costume.
Primul album are si vocile copiilor1 prietenii Mayei, cu 10 cantece si spectacolul a avut jumatate sala vandutā, mare parte prieteni si copii pentru care organizasem zile de nastere..
Astazi, la 14 ani distanta, numārām mii de spectacole, peste 150 de cantece, cd-uri, dvd-uri, carti de povesti jocuri si jucarii…
Sunt nenumarate bucuriile pe care le-am trait.
De 14 ani Romania e mai bogată cu un artist : Gașca Zurli.
Privind in urma , aleg sa vad numai lucrurile frumoase. N-a fost usor sa ne facem loc. Sa ramai independent, din toate punctele de vedere, sa nu dai voie nimanui sa-ti schimbe visul, sa cuceresti salā cu salā, oras cu oras,convingandu-i doar cu ceea ce aveai de oferit, sa ajungi sa ai cei mai multi spectatori in salile de spectacol si sa fii cel mai dorit artist român din Diaspora, a insemnat multā, multā muncā si daruire.
Să te reinventezi după fiecare hop, să aduni bucata cu bucata puzzl-ul după fiecare furtună, să găsești mereu soluții, oameni și putere să mergi mai departe, nu a fost ușor deloc.
De-a lungul celor 14 ani echipa s-a tot schimbat, peste 200 de oameni au venit si au plecat, astazi avem 25 de personaje si multe idei in lucru.
Mulți actori și-au început aici cariera și mulți oameni au crescut, au evoluat și a au vindecat la Zurli.
Cred din toata fiinta mea ca am reusit, cu acest vis al meu, sa facem mai frumoasa viata copiilor romani, in orice colt al lumii s-ar afla. Astazi ne uitam in jurul nostru si vedem multi prieteni. Astazi ne uitam in urma si vedem milioane de ochisori care stralucesc si milioane de brate ridicate in timp ce spun 3,2,1 sa vina muzica.
Vă mulțumesc vouă, părinților de gașca din toată lumea, pentru ca ați avut încredere ca visul meu poate să devină un loc sigur pentru copiii voștri.
Nu ne oprim. Gașca Zurli are multe de oferit. Atât timp cât Dumnezeu mă ține sănătoasă și inspirată, eu o sa țin flacăra asta vie.
Cu degetul pe nas, pe cuvântul meu de Tanti Prezentatoarea Promit, Promit, Promit să am grijă să existe zurli pentru copiii de astăzi și copiii copiilor lor.”

Sursa foto: Arhiva Zurli

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.