Mesajul Președintelui României Klaus Werner Iohannis cu ocazia Zilei Principatelor Unite

de Florian
0 Comentariu 58 views

Președintele României Klaus Werner Iohannis a participat la Parcul Carol din Capitală la festivitatea Zilei Unirii Principatelor. După depunerea unei coroane de flori, Președintele a prezentat pe pagina sa de Facebook a următorului mesaj:

„Marcăm astăzi 165 de ani de la momentul fondator al României moderne. Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Moldovei și al Țării Românești a realizat Unirea de facto a celor două principate și a reprezentat deschiderea unui drum ireversibil, desăvârșit la Alba Iulia în 1918. Această aniversare nu este doar un moment retrospectiv, ci și o oportunitate de a ne inspira din lecțiile valoroase ale trecutului pentru a proiecta un destin mai bun pentru națiunea noastră. Decizia istorică de la 24 ianuarie 1859 a fost o alegere conștientă a parcursului nostru colectiv. În spiritul solidarității, românii au demonstrat atunci că unitatea este forța care transcende orice provocare. Să privim cu încredere către viitor, ancorându-ne în principiile și valorile europene care ne apropie și ne ajută să putem depăși orice dificultăți. La mulți ani, România!”

Sursa foto: Pixa Bay

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.