Marea Britanie a interzis exportul de bancnote în Belarus

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 62 views

Marea Britanie a amplificat presiunile economice asupra Minsk-ului prin interzicerea exporturilor de bancnote, echipamente industriale și bunuri cu dublă utilizare către Belarus, a anunțat Ministerul de Externe britanic. De asemenea, importul de aur, ciment, cherestea și cauciuc din Belarus este acum interzis.

James Cleverley, ministrul de externe al Marii Britanii, a declarat că aceste măsuri intensifică presiunea asupra președintelui belarus Alexander Lukașenko și regimului său, pentru implicarea acestora în conflictul rus-ucrainean și ignorarea integrității teritoriale a Ucrainei.

În contextul ostilităților din Ucraina, diverse țări au impus sancțiuni nu doar Rusiei, ci și Belarusului, acuzând Minsk de susținerea Moscovei în acest conflict. Lukașenko a negat în mod repetat participarea armatei belaruse la operațiunile militare ruse, respingând ideea unui atac de la Minsk. Totuși, la începutul lunii octombrie anul trecut, el a confirmat implicarea Belarusului în operațiunea militară rusă din Ucraina, fără a-și trimite propriile forțe armate în zona de conflict.

Lukașenko a declarat că obiectivul Belarusului este de a împiedica extinderea conflictului armat pe teritoriul său și de a preveni orice atac sub pretextul unei operațiuni militare speciale din Polonia, Lituania sau Letonia.

La sfârșitul lunii martie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia va desfășura armele nucleare tactice (TNW) în Belarus, fără a le transfera însă la Minsk. Această decizie a fost condamnată de Statele Unite, Uniunea Europeană și Marea Britanie.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.