Macron îl încurajează pe Xi să colaboreze cu Rusia pentru a contribui la încheierea conflictului din Ucraina

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 64 views

Joi, președintele francez Emmanuel Macron l-a îndemnat pe liderul chinez Xi Jinping să colaboreze cu Rusia, un aliat apropiat, pentru a contribui la încheierea conflictului din Ucraina, în timp ce Xi a exprimat speranța ca negocierile de pace între cele două părți să înceapă cât mai curând posibil.

Discuțiile de la Beijing, la care a participat și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au fost atent monitorizate. Macron a subliniat că Occidentul trebuie să se implice în dialog cu Beijingul pentru a opri criza și a evita escaladarea tensiunilor care ar putea duce la diviziuni între puterile globale.

“Agresiunea rusă din Ucraina a afectat stabilitatea internațională”, a afirmat Macron în fața lui Xi în Sala Mare a Poporului, la începutul întâlnirii. “Știu că pot conta pe tine pentru a aduce Rusia la cumpătare și pe toți la masa negocierilor.”

După discuția cu Macron, Xi a solicitat convorbiri între cele două părți și o soluție politică la războiul din Ucraina.

Palatul Elysee a declarat că discuțiile au fost “sincere și constructive”, în timp ce Beijingul a descris conversațiile drept “prietenoase” și “profunde”.

Macron l-a rugat pe Xi să încurajeze Rusia să respecte normele internaționale privind neproliferarea armelor nucleare. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat desfășurarea de arme nucleare tactice în Belarus, vecinul Ucrainei, o mișcare considerată o escaladare periculoasă a conflictului de un an.

Xi a afirmat că toate țările ar trebui să respecte neproliferarea nucleară, fără a face referire directă la Rusia.

Vizita liderilor UE în China are loc după ani de deteriorare a relațiilor cu Beijingul, cauzată de probleme precum acuzațiile de abuzuri ale drepturilor omului în Xinjiang, un pact de investiții blocat și reticența Chinei de a critica Rusia pentru invazia în Ucraina.

Sursa foto: news.sky.com

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.