Lecție de istorie la Universitatea din Craiova: Prof.univ.dr.habil Sorin Liviu Damean explică momentul 24 Ianuarie 1859!

de Florian
0 Comentariu 106 views

Profesorul Sorin Damean a deschis poarta istoriei pentru comunitatea academică a Universității din Craiova și a explicat cum a fost înfăptuită Unirea Principatelor Române, la data de 24 ianuarie 1859, într-un interviu la Tele U Craiova, anunță Universitatea din Craiova pe pagina sa de Facebook.

Reputat specialist al Istoriei Moderne a României și al istoriei monarhiei constituționale în România Modernă, cu accent pe domnia Regelui Carol I, profesorul Sorin Liviu Damean a explicat pe larg, modul în care unioniștii au ales să pună în aplicare deciziile Adunărilor Ad Hoc din 1857, dubla alegere a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, aflată în limitele prevăzute de Convenția de la Paris din 1858 fiind o etapă provizorie, dar necesară până când ar fi fost posibilă aducerea unui prinț străin pe tronul Principatelor Unite.

Videoclipul cu interviul oferit de prof.univ.dr.habil Sorin Liviu Damean poate fi urmărit aici.

Sursa foto: UCV Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.