Italia confiscă 3 tone de cocaină în containere cu banane

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 74 views

Autoritățile italiene au interceptat un transport semnificativ de cocaină, ce urma să ajungă în Armenia prin Ecuador și Georgia. Substanța narcotică a fost identificată cu ajutorul unor scanere speciale și al câinelui Joel, membru al serviciului canin.

O cantitate record de aproape 3 tone de cocaină a fost confiscată de Italia, drogul fiind expediat din Ecuador către Armenia prin Georgia. Informația a fost raportată de Il Messaggero, citând Biroul Anti-Mafia din Districtul Reggio Calabria.

Interceptarea a avut loc în portul Gioia Tauro, unde autoritățile vamale au descoperit drogurile în două containere ce făceau traseul Guayaquil (Ecuador) – Armenia via portul Batumi din Georgia. Cocaina era ascunsă în containere frigorifice de peste 12 metri lungime, printre 78 de tone de banane.

După analiza documentației și verificarea companiilor implicate în transport, Biroul Anti-Mafia din Reggio Calabria a decis să inspecteze cele două cutii care, după cum s-a constatat ulterior, conțineau cocaină. Descoperirea a fost realizată cu ajutorul scanerelor speciale și a unității canine a Finguard, incluzând aportul câinelui Joel. Conform Il Messaggero, dacă drogurile ar fi ajuns la destinație, traficanții ar fi câștigat peste 800 de milioane de euro, având în vedere puritatea și starea perfectă a cocainăi.

Peste 30 de angajați Finguard au fost implicați în confiscarea și distrugerea drogurilor.

Într-un caz similar din februarie, Garda Financiară din Torino a descoperit o metodă de introducere ilegală a cocainăi în țară, drogul fiind ascuns în capete de parmezan. Au fost găsite peste 100 de kg de droguri, cu o valoare estimată la aproximativ 20 de milioane de euro. Descoperirea a fost posibilă prin monitorizarea convorbirilor telefonice și efectuarea de supravegheri.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.