Interdicție asupra drapelelor ruse și sovietice în apropierea Monumentului Sovietic din Berlin pe 9 mai

0 Comentariu 156 views

Drapelele ruse și sovietice vor fi interzise în apropiere de Monumentul Sovietic din Tiergarten, Berlin, potrivit Tribunalului Superior Administrativ din capitala germană. Acesta a anulat o decizie a unei instanțe inferioare care ridica interdicția asupra acestor drapele în timpul evenimentelor care marchează capitularea Germaniei naziste.

În consecință, drapelele ruse și sovietice vor fi interzise în jurul Monumentului Sovietic și în parcul Tiergarten, precum și panglicile “Sfântului Gheorghe”, adesea arborate în Rusia pentru a celebra victoria asupra Germaniei naziste.

Cu toate acestea, drapelele ucrainene, inițial interzise de poliția germană la evenimentele din 9 mai, vor fi autorizate, conform deciziei instanței inferioare care anulase interdicția asupra drapelelor ruse și sovietice. Hotărârea referitoare la drapelele ucrainene nu a fost contestată în apel.

Tribunalul Superior Administrativ a motivat interdicția asupra drapelelor ruse și sovietice, argumentând că poliția consideră simbolurile ca fiind susceptibile să instige la violență, având în vedere războiul de agresiune în curs împotriva Ucrainei. În contextul actual, aceste simboluri ar putea fi interpretate ca o manifestare de simpatie pentru conduita de război.

Motocicliști ruși din clubul “Lupilor de Noapte”, simpatizanți ai președintelui rus Vladimir Putin, au început un raliu “patriotic” de la Moscova la sfârșitul lunii aprilie, purtând drapele ruse și sovietice. Unii și-au decorat motocicletele cu litera Z, simbolul “operațiunii militare speciale” ruse în Ucraina. Raliul, denumit “Drumurile Victoriei”, a preluat sloganul campaniei militare ruse împotriva Ucrainei, “Nu îi lăsăm pe ai noștri să cadă”.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.