General-Maior Dr. (r) Nicolae N Roman, liderul Partidului Români pentru România: ”această logică a democrației spune că interesele națiunii trebuie puse pe primul loc atunci când Țara are de câștigat.”

de Florian
0 Comentariu 72 views

Președintele Partidului Români pentru România, general-maior dr. (r) Nicolae N Roman, deputat de Buzău și președinte al Partidului Români pentru România a prezentat un mesaj dedicat Zilei Unirii Principatelor, 24 Ianuarie 1859.

Mesajul poartă titlul: „165 de ani de la Unirea Principatelor Române”:

„ Acum 165 de ani, pe 24 Ianuarie 1859, la București, Adunarea Electivă a Țării Românești a pus piatra unghiulară a fundamentului României moderne prin alegerea colonelului Alexandru Ioan Cuza pe tronul Țării Românești, după ce la 5 ianuarie 1859, colonelul Cuza fusese ales domn al Moldovei de către Adunarea Electivă a Moldovei. Acum 165 de ani, clasa politică românească a reușit să treacă peste diferendele personale și a realizat că interesul Țării era mai presus decât interesele personale.
Desigur că luptele între grupări și partide politice fac parte din logica democrației, dar tot această logică a democrației spune că interesele națiunii trebuie puse pe primul loc atunci când Țara are de câștigat.
Oare de ce atunci, oamenii politici români au putut pune Europa în fața faptului împlinit? Atunci erau imperii cu ochii ațintiți asupra noastră, erau armate care ne puteau invada, erau servicii secrete străine care urzeau intrigi contra noastră. Acum suntem o națiune unită, independentă, oare de ce azi nu se poate găsi calea comună a dialogului și unirii în cuget și simțiri?
Răspunsul l-a dat mai demult un mare prieten al României, căsătorit cu o moldoveancă. Edgar Quinet, căsătorit cu Hermiona Asachi spunea că „o elită care conduce poporul este o forță de care s-ar sparge orice armată ar veni împotriva ei”.
​Ca militar de carieră, deputat ales în Parlamentul României, Președinte al Partidului Români pentru România, urez tuturor românilor, indiferent de meridianul pe care se află, „La Mulți Ani!” cu ocazia Unirii Principatelor Române!”

Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.