Filmul “Titanic” disponibil pe Disney+ în varianta 4K

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 334 views

Unul dintre cele mai îndrăgite filme din toate timpurile, “Titanic” regizat de James Cameron, va fi disponibil pe platforma Disney+ începând de astăzi 02.02.2024, în varianta 4K. Cu o distribuție de excepție, printre care se numără câștigătorii premiului Oscar Leonardo DiCaprio și Kate Winslet, acest film a captivat milioane de spectatori din întreaga lume și a stabilit numeroase recorduri în lumea cinematografiei. Titanic a fost cel mai scump film realizat vreodată la acea vreme, cu un buget de producție de 200 de milioane de dolari. Filmările au avut loc din iulie 1996 până în martie 1997.

Titanic a stabilit un record impresionant cu încasări de start de 1,84 miliarde de dolari, devenind astfel primul film din istorie care a trecut de pragul de un miliard de dolari. Această performanță l-a menținut pe primul loc în topul filmelor cu cele mai mari încasări până în 2010, când a fost depășit de Avatar, un alt film regizat de Cameron.

Povestea incomparabilă a “Titanic”-ului

“Titanic” este o poveste de dragoste care se desfășoară în contextul călătoriei inaugurale a celei mai mari nave aflate în funcțiune la acel moment. Filmul prezintă povestea lui Jack Dawson (interpretat de Leonardo DiCaprio), un tânăr artist boem, și a lui Rose DeWitt Bukater (interpretată de Kate Winslet), o tânără aristocrată angajată într-un mariaj nefericit. Cei doi se întâlnesc în timpul călătoriei pe “Titanic” și se îndrăgostesc nebunește, în ciuda diferențelor lor sociale și a constrângerilor impuse de societatea vremii.

Un succes de proporții

Lansat în 1997, “Titanic” a devenit instantaneu un fenomen global. Filmul a câștigat un număr record de 11 premii Oscar, printre care: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bună cinematografie, Cel mai bun montaj, Cea mai bună regie artistică și scenografie, Cel mai bun design vestimentar, Cea mai bună coloană sonoră originală dramatică, Cel mai bun cântec original, Cel mai bun sunet, Cel mai bun montaj al efectelor sonore și Cele mai bune efecte vizuale. De asemenea, la lansarea sa inițială, “Titanic” a devenit numărul 1 în box office-ul mondial din toate timpurile.

Impactul asupra culturii populare

“Titanic” a avut un impact semnificativ asupra cinematografiei și a culturii populare în general. Filmul a fost o revelație nu doar datorită povestii sale emoționante, ci și datorită interpretărilor memorabile ale lui DiCaprio și Winslet și efectelor speciale uluitoare care au făcut ca scufundarea navei să fie incredibil de realistă.

Regizorul James Cameron a explicat puterea filmului prin faptul că „Titanic nu este doar o poveste de avertizare – un mit, o parabolă, o metaforă pentru răul uman. Este, de asemenea, o poveste despre credință, curaj, sacrificiu și, mai presus de toate, dragoste”. O poveste de dragoste emoționantă, plină de situații dramatice, care a devenit filmul definitoriu al unei întregi generații.

Documentarul “Titanic după 20 de ani cu James Cameron”

Pentru cei pasionați de povestea “Titanic”-ului, platforma Disney+ oferă și documentarul “Titanic după 20 de ani cu James Cameron” (2017). Acest documentar realizat de National Geographic îl are pe regizorul James Cameron în rolul principal, analizând deciziile cheie pe care le-a luat în crearea emblematicului film. Documentarul oferă o perspectivă interesantă asupra procesului de producție și a modului în care Cameron a reușit să aducă la viață această poveste atât de captivantă.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.