Exercițiu NATO – “Northern Coasts 23” la Marea Baltică!

de Florian
0 Comentariu 31 views

NATO a proiectat un exercițiu la Marea Baltică la care participă nu mai puțin de 14 state, relatează Pro TV citând AFP și Agerepres.

Presa din Germania relatează că Exercițiul  “Northern Coasts 23  iau parte 30 de nave de suprafaţă şi submarine, circa 19 avioane şi diverse unităţi terestre, precum și 3200 soldați, adică echivalentul unei brigăzi. Este cel mai mare număr de militari de la lansarea acestui exercițiu naval în 2007.

Exercițiul are ca termen de finalizare data de  23 septembrie, iar ca teatru de operații,  apele de coastă ale Estoniei şi Letoniei, inclusiv în spaţiul terestru şi aerian asociat, precum şi în zonele estică şi centrală ale Mării Baltice, care acum sunt parte a NATO.

Exercițiul este o reacție la recentele exerciții chineze din Strâmtoarea Taiwan și la proiectatele exerciții China-Coreea de Nord care deja îngrijorează Coreea de Sud și Japonia, aliate tradiționale ale SUA în Orient.

Țările participante sunt Germania (inițiator principal), SUA, Franţa, Italia, Finlanda, Estonia, Danemarca, Canada, Belgia, Lituania, Letonia, Ţările de Jos, Polonia şi Suedia

Sursa foto: Pro TV

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.