Emmanuel Macron vrea vacanțe mai scurte, francezii reacționează dur!

de Florian
0 Comentariu 139 views

Președintele Franței Emmanuel Macron a ajuns la concluzia că elevii și studenții din Hexagon au vacanțe prea mari și a dorit să precizeze că ar dori reducerea lor în viitor.

Evident, studenții francezi, cunoscuți pentru radicalismul lor – în 1968 l-au forțat pe eroul celui de al doilea război mondial, un simbol național, generalul Charles de Gaulle să demisioneze -alături de elevi au criticat dur declarațiile liderului de la Palatul Elysee, scrie Hotnews.ro, citând France Presse.

Macron spune că scurtarea vacanțelor ar duce la micșorarea numărului zilnic de ore pe care îl consideră prea mare în școlile franceze, arată sursa citată.

Profesorii francezi însă consideră că Macron nu are reprezentarea corectă a situației. El ar vrea ca elevii să meargă la școală în iulie când este caniculă, în timp ce iarna, nu are nicio reacție pentru că acolo decis afaceriștii din turism iar vacanța de iarnă franceză e în funcție de interesele acestora fiind decalată între Nord , Centru (Massif Central) și Sud (Midi).

Școala pentru Macron a fost o etapă fundamentală în viață pentru că s-a îndrăgostit de fosta sa profesoară de teatru din liceu, actuala Primă Doamnă a Franței Brigitte Macron căreia i-a zis că o va cere de soție atunci când va putea face acest lucru în mod legal.

Sursa foto: Hotnews.ro

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.