Echipa Spaniei a câștigat Liga Națiunilor 2023

Spania a învins Croația și a câștigat Liga Națiunilor

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 245 views

Echipa națională de fotbal a Spaniei a triumfat în cea de-a treia ediție a Ligii Națiunilor, marcându-și prima victorie la un trofeu major de la Campionatul European din 2012. Finala, disputată la Rotterdam, a pus față în față Spania și Croația, însă niciun gol nu a fost marcat în timpul regulamentar, scorul final fiind 0:0. Decizia s-a luat la penalty-uri, unde spaniolii s-au impus cu 5:4.

Acesta reprezintă primul triumf al Spaniei la loviturile de departajare în cadrul unui turneu major. De partea cealaltă, Croația a înregistrat prima înfrângere la penalty-uri din 2008, întrerupând o serie de opt victorii la rând.

În drumul către finală, Spania a reușit să se califice pentru a doua oară consecutiv, după ce în 2021 a pierdut finala în fața Franței. Croația, pe de altă parte, nu a reușit să ajungă până în finală în edițiile anterioare ale turneului.

Pe podium, pe locul trei s-a clasat Italia, după ce a învins Olanda. În faza grupelor, Croația a obținut locul întâi într-un cvartet cu Danemarca, Franța și Austria, în timp ce Spania a dominat în grupa cu Portugalia, Cehia și Elveția.

În semifinale, Croația a reușit să o învingă pe Olanda, iar Spania a trecut de Italia. Din 2012, când Spania a câștigat Campionatul European, cel mai bun rezultat al echipei a fost semifinala de la Euro 2020. La ultima Cupă Mondială din Qatar, echipa a fost eliminată în 1/8 de finală de Maroc.

Luis de la Fuente, antrenorul principal al Spaniei, a preluat echipa în decembrie, după demisia lui Luis Enrique.

De notat că echipa națională a Rusiei, care ar fi trebuit să participe în a doua cea mai puternică Ligă B, a fost suspendată din competiție sub auspiciile UEFA.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.