Două elicoptere ale armatei americane se prăbușesc în timpul exercițiilor de antrenament în Alaska

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 85 views

Trei piloți de elicoptere Apache din cadrul armatei au pierdut viața după prăbușirea a două elicoptere în centrul Alaskăi, în timp ce se întorceau de la o misiune de antrenament, conform oficialilor militari.

Elicopterele aparțineau Regimentului 25 de Aviație din Divizia 11 Aeropurtată de la Fort Wainwright și s-au prăbușit joi în apropiere de Healy, Alaska, la aproximativ 80 de mile sud-vest de Fairbanks. Din cele patru persoane aflate la bordul elicopterelor, trei au decedat, a anunțat căpitanul Molly Treece, purtătorul de cuvânt al Armatei. Supraviețuitorul a fost transportat la un spital.

Doi dintre piloți au fost declarați decedați la locul accidentului, iar cel de-al treilea a murit în timp ce era transportat la Fairbanks Memorial Hospital. Al patrulea soldat se află sub tratament la Fairbanks Memorial pentru rănile suferite. Numele celor decedați vor fi făcute publice după notificarea familiilor lor.

Cauza accidentului nu este încă cunoscută. O echipă de investigații de la Centrul de pregătire pentru luptă al armatei din Fort Novosel va analiza evenimentul, conform unui comunicat.

Generalul-maior Brian Eifler, comandantul Diviziei a 11-a Aeropurtată, a exprimat într-o declarație: „Aceasta este o pierdere profundă pentru familiile acestor soldați, colegii lor și pentru divizie. Inimile și rugăciunile noastre sunt alături de familiile lor, prieteni și cei dragi și oferim toate resursele Armatei pentru a le oferi sprijin.”

Acesta este cel puțin al doilea accident în care sunt implicate elicoptere Apache în Alaska anul acesta. În februarie, doi soldați au fost răniți în urma prăbușirii unui elicopter Apache pe aeroportul Talkeetna, în sudul Alaskăi.

Luna trecută, nouă soldați și-au pierdut viața în urma prăbușirii a două elicoptere Black Hawk în Kentucky. Cu o lună înainte, un elicopter Black Hawk al Gărzii Naționale din Tennessee s-a prăbușit, rezultând în decesul a doi oameni.

Sursa foto: Military.com

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.