Declarația politică “Atitudine de neînțeles” din 27.02.2024 a Președintelui Partidului Români pentru România, deputat Nicolae N.Roman

de Florian
0 Comentariu 101 views

Președintele Partiduui Români pentru România, deputat Nicolae N Roman, general maior doctor în retragere a fost exprimată de la tribuna Camerei Deputaților, azi 27 februarie 2024 și se numește „Atitudine de neînțeles”.

Redăm mai jos fragmente din declarația din ciclul „Români pentru România” care poate fi urmărită aici.

Vorbitorul arată că „suportând vicisitudinile vremurilor, unele popoare și-au pierdut tradițiile și  identitatea națională și au dispărut din istorie. Există, însă,  exemplul unui popor care după mii de ani și oprimări a reușit să se reunească și să devină important în istorie”, În România, sub permanenta asistență a unor instituții ale statului, asistăm la  acțiuni greu calificabile ca fiind normale, Simbolurile naționale, eroii jertfiți pe Altarul Patriei sunt maculați sau cel puțin cu indiferență, arucnați în uitare.

Acest curent este pregnant în Transilvania,  cum s-a întâmplat cu statuia lui Mihai Viteazul din Oradea,  iar în cetatea lui Gelu din Dăbâca se apără și se cultivă porumb. Ruinele cetății de la Paledava se pierd sub fierul plugului. Exenolele pot continua cu conacele din Moldova și  faimoasele culel din Oltenia cărora nu li se atribuie fonduri pentru restaurare așa cum se întâmplă cu palatele grofilor din Ardeal.

Vorbitorul cere ca românii să se trezească și să lupte pentru apăarea trecutului lor istoric.

Sursa foto: Facebook

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.