Danemarca va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari

0 Comentariu 59 views

Danemarca va furniza Ucrainei echipament militar și ajutor financiar în valoare de 1,7 miliarde de coroane daneze (aproximativ 250 de milioane de dolari), a anunțat ministrul danez al apărării, Troels Lund Poulsen.

Parlamentul danez susține în mare parte noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care va include vehicule, echipamente speciale, sisteme de apărare aeriană și muniție de artilerie. Ajutorul de 1,7 miliarde de coroane daneze va contribui la consolidarea ofensivei ucrainene și la recâștigarea teritoriilor ocupate de Rusia, a menționat Troels Lund Poulsen.

Acest nou pachet de ajutor militar va fi cel de-al zecelea acordat de Danemarca pe parcursul invaziei rusești în Ucraina. Potrivit ministrului apărării, acesta va întări apărarea aeriană a țării și va include o cantitate limitată de muniție. De asemenea, pachetul va conține echipamente speciale, precum vehicule blindate de reparare și evacuare Wisent 1, pentru evacuarea vehiculelor blindate avariate și depășirea obstacolelor de pe front.

Noul pachet va mai include un număr nedeterminat de vehicule blindate și echipamente de deminare din clasa MRAP.

Guvernul danez a stabilit un fond de 7 miliarde de coroane daneze (aproximativ 1,01 miliarde de dolari) pentru a sprijini Ucraina, dintre care peste 767 de milioane de dolari vor fi destinați nevoilor militare.

Danemarca face parte din “coaliția de tancuri”, un grup de țări care sprijină armata ucraineană cu tancuri occidentale. Danemarca, împreună cu Germania și Țările de Jos, va transfera în Ucraina aproximativ 100 de tancuri Leopard 1 și 14 tancuri Leopard 2.

În aprilie, Danemarca a livrat Ucrainei 19 instalații de artilerie autopropulsată CAESAR 8×8 produse de compania franceză NEXTER, oferind, totodată, pregătire pentru viitoarele echipaje ucrainene.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.