Coreea de Nord are submarin tactic de atac! Analiștii spun că ar fi un submarin sovietic modificat

de Florian
0 Comentariu 116 views

Coreea de Nord a declarat și a dezvăluit cum arată noul submarin nuclear tactic de atac, ceea ce înseamnă o premieră pentru Marina Militară a statului comunist.

Potrivit Pro TV care citează surse oficiale internaționale Submarinul lansat are  nr. 841 și este  numit „Eroul Kim Kun Ok”,  o figură istorică nord-coreeană. Acesta va fi unul din “mijloace ofensive subacvatice ale forţei navale”

Analiștii au declarat că acest submarin pare a fi un fel de „facelift” și o reproiectare  a unui submarin sovietic din clasa Romeo, pe care Coreea de Nord l-a achiziţionat de la China în anii 1970.

Submarinul are 10 trape pentru tuburile de lansare, arată că cel mai probabil este înarmat cu rachete balistice şi rachete de croazieră, scrie Pro TV, citând surse militare.

Ceremonia de lansare de pe 5 septembrie a avut loc în contextul în care Coreea de Nord urmează să marcheze sâmbătă cea de-a 75-a aniversare a fondării sale şi urmează, de asemenea, informaţiilor conform cărora Kim intenţionează să călătorească în Rusia în această lună pentru a se întâlni cu preşedintele Vladimir Putin ca să discute despre livrări de arme ale Phenianului către Moscova, scrie Pro TV.

Sursa foto: Pro Tv

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.