CJCPT Cluj organizează un moment folcloric unic în cadrul unei conferințe internaționale de la Cluj

de Florian
0 Comentariu 31 views
Momentul intitulat „Tradiții clujene în cadrul Conferinței internaționale Misiune pentru demnitatea umană” se va desfășura de la ora 18:30, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, str. Episcop Nicolae Ivan, f.n.
Acest moment este organizat cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, Grupul tradițional al sătenilor din Negreni, jud. Cluj, coordonatori prof. Florina Varadi și pr. Marian Văcariu, va prezenta un scurt obicei de șezătoare (haba), totul presărat cu multă voie bună și cu jocuri tradiționale diversificate.
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi text
CJCPT Cluj a scris pe Facebook:
„Totodată, instrumentistul grupului, Gheorghe Chirilă, va aduce în atenția auditoriului jocuri tradiționale interpretate la vioară cu goarnă. Instrumentul a devenit din anul 2020 element de patrimoniu național, în urma demersului realizat de regretatul dr. Mircea Cîmpeanu, etnomuzicolog, cel care care, prin munca de cercetare și documentare întreprinsă pe durata a multor ani, a îmbogățit astfel cu acest element Registrul național/ Inventarul național al elementelor vii de patrimoniu cultural imaterial.
Constituit în anul 2012, la îndemnul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, al regretatului etnomuzicolog Mircea Cîmpeanu, Grupul de datini și tradiții al sătenilor din Negreni prezintă obiceiurile și tradițiile localității la diferite festivaluri din țară și străinătate. Anul trecut, în august, a reprezentat cu cinste județul Cluj, și, implicit România, la Festivalul Internațional de Folclor Montan din Zakopane, Polonia, ajuns la cea de-a 53-a ediție, și considerat unul dintre cele mai mari festivaluri folclorice din Europa. În acest an, tot în Polonia, a fost premiat la cea de-a 60 ediție a Festivalului TKB- Tygodnia Kultury Beskidzkiej, care a avut loc în perioada 28 iulie – 7 august 2023.”
Sursa foto: CJCPT Cluj

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.