China impune sancțiuni asupra a două organizații americane din Taiwan

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 275 views

Guvernul chinez a anunțat impunerea de restricții asupra Bibliotecii Prezidențiale Ronald Reagan și Institutului Hudson, acuzându-le că au încălcat principiul „o singură China”. Anunțul a venit din partea Ministerului chinez de Externe.

„Republica Populară Chineză a decis să ia măsuri împotriva Institutului Hudson, Bibliotecii Prezidențiale Ronald Reagan și a celor responsabili”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Motivul sancțiunilor este acela că cele două organizații au oferit o platformă pentru discursul președintelui Taiwanului, Tsai Ing-wen. Beijingul susține că Statele Unite nu au luat în considerare protestele Chinei și că acțiunile lor contravin principiului „o singură China” și acordurilor bilaterale dintre cele două țări.

Începând de astăzi, interacțiunea organizațiilor și persoanelor chineze cu instituțiile menționate, precum tranzacțiile, schimburile și cooperarea, este interzisă. De asemenea, liderii acestor organizații nu vor avea permisiunea de a vizita China.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.