China ar putea folosi drone supersonice pentru spionaj în contextul tensiunilor crescânde cu Taiwanul, conform unui raport bazat pe documente secrete ale SUA

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 625 views

O știre recentă relevă faptul că Beijingul deține drone capabile să zboare cu o viteză de trei ori mai mare decât cea a sunetului, conform unui raport media care se bazează pe informații provenite din documente secrete ale SUA. Astfel, dronele ar putea fi folosite în curând în misiuni de spionaj, având ca țintă probabilă Taiwanul.

Conform unui raport publicat în Washington Post, China ar putea utiliza drone de spionaj de mare altitudine, capabile să atingă viteze de până la trei ori mai mari decât sunetul. Acesta se bazează pe un document secret al Agenției Naționale de Informații Geospațiale din SUA, adresat Departamentului de Apărare al SUA.

Documentul relevă că imaginile din satelit din 9 august arată două drone de recunoaștere WZ-8 propulsate de rachete la o bază a forțelor aeriene din estul Chinei. Washington Post afirmă că armata SUA consideră că aceste imagini arată “aproape sigur” prima unitate de avioane fără pilot a armatei chineze. Baza este monitorizată de divizia armatei chineze responsabilă pentru a impune suveranitatea Chinei asupra Taiwanului. Dronele ar putea fi folosite pentru a obține date cartografice în timp real, utile în atacuri cu rachete în cazul unui conflict viitor.

Documentul menționat în raport face parte dintr-o serie de documente secrete ale SUA care au apărut pe rețelele de socializare în martie. Autenticitatea acestuia nu a putut fi confirmată, iar nici Departamentul de Apărare al SUA, nici guvernul chinez nu au oferit comentarii pe acest subiect.

În ultimii trei ani, China a intensificat presiunea militară asupra Taiwanului, o regiune democratică și dezvoltată industrial. China nu a exclus niciodată utilizarea forței pentru a prelua controlul asupra Taiwanului, iar statutul său, recunoscut ca independent de puține țări, rămâne un punct major de conflict între SUA și China.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.