Cârtița de la Pentagon riscă 10 ani de închisoare

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 181 views

Anchetatorii americani au arestat un tânăr de 21 de ani, Jack T., membru al Gărzii Naționale, în legătură cu divulgarea de informații clasificate. Acesta nu este considerat agent ucrainean sau rus, ci pare să fi vrut să se laude cu cunoștințele sale secrete într-un grup de chat pentru jucători. Acum riscă până la zece ani de închisoare.

FBI-ul a arestat un tânăr în Massachusetts, suspectat de „înlăturarea, stocarea și transmiterea neautorizată de informații clasificate”. Potrivit presei americane, acesta ar fi condus un grup de chat pe platforma Discord și ar fi împărtășit documente clasificate cu membrii grupului.

Secretarul Apărării Lloyd Austin a lăudat forțele de ordine pentru arestarea promptă și a anunțat o „revizuire” a accesului la informații și a procedurilor de responsabilitate și control la Departamentul Apărării. De săptămâni, pe internet circulă documente secrete legate de războiul dintre Rusia și Ucraina, însă autenticitatea lor rămâne neclară.

Tânărul a fost arestat fără incidente, iar poliția continuă să investigheze locuința sa. Potrivit unor rapoarte, el și-ar fi postat informațiile în grupul de chat în timpul iernii, probabil dorind să se laude în fața prietenilor. Presa americană susține că acesta nu era un agent rus sau ucrainean.

Divulgarea de informații clasificate a fost descrisă ca „un act criminal deliberat” de către un purtător de cuvânt al Pentagonului. Jack T. trebuie să apară acum la un tribunal din Massachusetts, iar încălcările Legii SUA privind spionajul pot fi pedepsite cu până la zece ani de închisoare.

Captura foto din video!

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.