Bulgaria oferă 100 Blindate BTR Ucrainei, producând iritare în rândul susținătorilor Rusiei din țară!

de Florian
0 Comentariu 90 views

Bulgaria, informează France Presse, citată de ProTV a luat azi o decizie în Parlamentul național care este de natură să producă o isterie în rândul numeroșilor susținători ai Rusiei care sunt o voce puternică în Bulgaria.

Să nu uităm că Președintele Bulgariei, generalul de aviație în rezervă Rumen Radev este un lider pro-rus iar Bulgaria nu . fost de acord cu o sporire a forțelor navale NATO la Marea Neagră.

Astfel, 100 Blindate de tip BTR vor pleca spre Ucraina. Este un ajutor extrem de important, chiar dacă opozanții Guvernului au amenințat cu demonstrații și au cerut demisia Guvernului Petkov.

Blindatele BTR sunt construite după aceeași platfornă sovietică, modernizată pe care sunt construite și blindatele românești Zimbru, cunoscutele Transportoare Amfibii Blindate -TAB.

Bulgaria este o țară NATO dar care produce muniție după tipare sovietice, adică o muniție compatibilă cu armamentul ucrainean.

În ciuda opoziției Președintelui Radev, Guvernul Petkov a ajutat Ucraina cu exporturi de patru miliarde euro în muniții șo armament, dar prin intermediul unor terți.

Socialiștii bulgari, pro-ruși au califcat gestul Guvernului de la Sofia drept o trădare și o rușine.

Este știut faptul că Bulgaria și Rusia înaunte de 1989 au avut o relație specială. La un moment dat, fostul lider comunist de la Sofia, Todor Jivkov ar fi dorit să transforme Bulgaria în republică unională a URSS.

Sursa foto: Pro TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.