Bill Richardson, veteran al diplomației SUA a decedat!

de Florian
0 Comentariu 149 views

Lui Bill Richardson care a decedat la 75 de ani i se spunea „Indiana Jones” al diplomației americane. Bill Richardson se ocupa după  ce părăsise viața publică de fundația sa care apăra drepturile deținuților, fiindcă aceasta era specializare sa de bază.

El a fost ambasador SUA la ONU și guvernator federal în New Mexico, scriu Reuters și AFP. El a copilărit în Mexic, iar familia sa s-a mutat apoi la Boston în Nord-Estul SUA. El provine din minoritatea hispano-americană, fiind candidat democrat la nominalizarea pentru prezidențiale dar a cedat în fața primei candidaturi a lui Barack Obama.

Comparat cu deja venerabilul centenar Henry Kissinger, Richardson a fost unul din primii hisoano-americani care au deținut funcții de top la Washungton  DC. El a negociat ca emisar al SUA cu nume grele dintre inamicii SUA: Saddam Hussein în Irak, Fidel Castro în Cuba, Kim Jong Il în Coreea de Nord, Nicolas Maduro, scrie Pro TV.

Sursele citate menționează declarația liderului fundației sale că marele diplomat a murit acasă în somn.

Sursa foto: Pro TV

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.