Austria a crescut importurile de gaz rusesc

„Austria se agață de conducta de gaz rusească”, spune Herbert Lechner, fostul șef al asociației științifice Energy Agency Austria

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 321 views

Importurile de gaze naturale ale Austriei din Rusia au înregistrat o creștere. În decembrie anul trecut, 71% din importurile de gaze au provenit din Rusia, iar în februarie, această cifră a ajuns din nou la aproape 80%. În 2021, gazele naturale au constituit în jur de 23% din consumul total de energie al Austriei, conform publicației Kronen Zeitung.

Carola Millgramm, de la E-Control, susține că aceste cifre se datorează poziției strategice a Austriei în Europa Centrală. Ea a subliniat că Austria a avut un rol crucial în tranzitul gazelor rusești către Europa, de unde și importanța acestora pentru infrastructura de transport a gazelor din țară.

Gerhard Reuss, fostul director al companiei energetice OMV, a afirmat că intenționa să reducă importurile de gaze naturale din Rusia cu până la 30% între 2011 și 2015, urmând ca diferența să fie acoperită de Norvegia și de surse interne. Cu toate acestea, planul nu a fost realizat. În schimb, în 2018, contractul de furnizare de gaze cu Rusia a fost prelungit până în 2040.

Imagine: Peter LECHNER

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.