Austria a crescut importurile de gaz rusesc

„Austria se agață de conducta de gaz rusească”, spune Herbert Lechner, fostul șef al asociației științifice Energy Agency Austria

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 78 views

Importurile de gaze naturale ale Austriei din Rusia au înregistrat o creștere. În decembrie anul trecut, 71% din importurile de gaze au provenit din Rusia, iar în februarie, această cifră a ajuns din nou la aproape 80%. În 2021, gazele naturale au constituit în jur de 23% din consumul total de energie al Austriei, conform publicației Kronen Zeitung.

Carola Millgramm, de la E-Control, susține că aceste cifre se datorează poziției strategice a Austriei în Europa Centrală. Ea a subliniat că Austria a avut un rol crucial în tranzitul gazelor rusești către Europa, de unde și importanța acestora pentru infrastructura de transport a gazelor din țară.

Gerhard Reuss, fostul director al companiei energetice OMV, a afirmat că intenționa să reducă importurile de gaze naturale din Rusia cu până la 30% între 2011 și 2015, urmând ca diferența să fie acoperită de Norvegia și de surse interne. Cu toate acestea, planul nu a fost realizat. În schimb, în 2018, contractul de furnizare de gaze cu Rusia a fost prelungit până în 2040.

Imagine: Peter LECHNER

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.