12 morți într-o fugă la un meci de fotbal din El Salvador

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 61 views

O tragedie fără precedent a avut loc pe parcursul unei partide de fotbal din campionatul național: fanii au forțat intrarea în arena închisă, generând un haos de proporții.

Un număr de cel puțin 12 persoane au pierit și alte zeci se află internate, în urma unei fugi dezastruoase la un meci din cadrul campionatului de fotbal din El Salvador, desfășurat pe Stadionul Cuscatlán, din capitală, potrivit informațiilor oferite de AFP.

Întâmplarea nefericită a avut loc la debutul jocului de playoff dintre Alianza și FAS. Suporterii au forțat porțile închise ale arenei, provocând o fugă haotică. Persoanele rănite au fost transportate de urgență pe terenul de joc.

„După numărarea preliminară, avem 12 victime, dintre care nouă se află pe stadion, în timp ce celelalte trei, conform informațiilor pe care le avem, se află în spitale diferite”, a declarat Mauricio Arrias, liderul Poliției Naționale Civile (PNC), pentru presă.

Carlos Fuentes, purtătorul de cuvânt al serviciului de salvare, a dezvăluit faptul că peste 500 de fani au primit îngrijiri medicale, iar mai bine de o sută au fost internați în spital, unii dintre aceștia fiind în stare gravă, conform AP.

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat pe Twitter că se va desfășura o investigație minuțioasă. „Va avea loc o anchetă care va viza pe toată lumea: echipe, manageri, stadion, casă de bilete, ligă, federație etc. Nimeni nu va rămâne nepedepsit dacă este vinovat”, a scris Bukele.

Cuscatlán este unul dintre cele mai mari stadioane din America Centrală, având o capacitate de peste 44.000 de spectatori.

În octombrie 2022, Indonesia a traversat al doilea cel mai grav incident de acest gen la un meci de fotbal, pe stadionul Kanjuruhan din Malang. La sfârșitul meciului dintre Arema și Persebaia, aproximativ 3 mii de oameni au năvălit pe teren, generând revolte. Ca rezultat, 135 de persoane și-au pierdut viața. Numai la Lima, în 1964, s-au înregistrat mai multe victime, când în timpul unui joc de calificare pentru Olimpiadă dintre echipele naționale ale Peruului și Argentina, în urma unei altercații și revolte, 328 de persoane au murit și mii au fost rănite.

Foto: Miguel Lemus / EPA / TASS

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.